33 C
Campulung Muscel
joi, 18 iulie, 2024

VIDEO. Uimitoarea Poiana Narciselor. Locul fermecat din Argeș cu milioane de flori

Alte Știri

Uimitoarea Poiana Narciselor. Locul fermecat din Argeș cu milioane de flori. Dacă nu ai auzit până acum despre Poiana Narciselor, trebuie să știi că este loc deosebit din România în care trebuie să ajungi măcar o dată.

Este un loc în care există milioane de narcise, fiind o rezervație naturală, protejată și de interes național.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Pilonii noii autostrăzi din Argeș, ating Cerul. Când e termenul de deschidere?

Poiana cu Narcise de la Negraşi, Argeş, formează un covor imens, colorat şi parfumat.

Iar cu prilejul înfloririi lor, în prima duminică din luna mai, se organizează Sărbătoarea Narciselor.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Întâlnirile cu șerpii devin din ce în ce mai dese și în cele mai nebănuite locuri. Groaznic

Rezervaţia Poiana cu narcise Negraşi a fost declarată rezervaţie naturală la data de 24 iunie 1966. Și este ocrotită pentru valoarea ştiinţifică deosebită a speciei dar şi pentru valoarea peisagistică a covorului cu narcise.

VIDEO. Uimitoarea Poiana Narciselor. Locul fermecat din Argeș cu milioane de flori

Pe o suprafaţă de 4,1 ha, la fiecare sfârșit de aprilie şi început de mai, florile din specia Narcissus stellaris înfloresc bucurându-ne cu gingăşia şi frumuseţea lor delicată.

Narcisele de la Negraşi sunt numite popular coprine de localnici, dar au şi alte denumiri în alte zone ale ţării şi anume: ghiocei de munte, cocoriţe, zarnacade, ruşculiţe în fucţie de regiunea de provenienţă.

CITEȘTE ȘI. Se anunță cel mai mare eveniment al anului la Câmpulung. Bulevardul Pardon va fi călcat în picioare de mii de oameni!

Narcisa de câmp de la Negraşi  este de origine mediteraneană şi se deosebeşte de narcisa de grădină. Când se deschid, florile fragile de la Negraşi au o coronulă cu margini roşii şi petale de culoarea untului.

Situl rezervaţiei este situat în satul Negraşi, la aproximativ 15 km distanţă, spre sud, de autostrada Bucureşti-Piteşti.  În aproprierea acestui paradis al florilor se află şi rezervaţia faunistică Corbi-Ciungi, din judeţul Dâmboviţa.

CITEȘTE ȘI. Se dau 3.500 de lei în fiecare lună pentru aceste persoane!

Căi de acces:

  • Drumul european E81 – Pitești – Recea – Căteasca – drumul județean (DJ508) Furduești – Teiu – Buta – drumul județean (DJ659) – Negrași (dinspre Pitești)

CITEȘTE ȘI. Când pică Paștele în 2025? Se întâmplă acest lucru, numai o dată la 10 ani!

  • Drumul județean (DJ703B) – Costești – Șerbănești – drumul județean (DJ659) Gliganu de Sus – Gliganu de Jos – Bârlogu – Negrași (dinspre Costești).

CITEȘTE ȘI. ȘTIAȚI CĂ: Mânăstirea Cetățuia Negru Vodă este „Meteora României“?

Poiana cu narcise Negrași este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip floristic și peisagistic), situată în județul Argeș, pe teritoriul administrativ al comunei Negrași.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Priviți ce desfășurare de forțe! Adio, locuri de parcare! Circulația rutieră închisă!

Priviți ce desfășurare de forțe! Adio, locuri de parcare! Circulația rutieră închisă! Atmosfera din Câmpulung Muscel a devenit una...

Alte știri din aceeași categorie