11.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 25 mai, 2024

Hai în Muscel. A ajuns până și Aurora Boreală, pe cel mai înalt deal din România de la Argeș

Alte Știri

Hai în Muscel. A ajuns până și Aurora Boreală, pe cel mai înalt deal din România de la Argeș. Au apărut multe imagini spectaculoase pe paginile de socializare cu Aurora Boreală. Aceasta a fost văzută din Câmpulung, dar și pe dealul Mățăului, cel mai înalt din România.

CITEȘTE ȘI. Când pică Paștele în 2025? Se întâmplă acest lucru, numai o dată la 10 ani!

Internauții sunt șocați, iar cei care au avut norocul să surprindă aceste imagini sunt fascinații de norocul lor neprevăzut. De-a lungul timpului alții au alergat după Doamna Aurora vreo 10.000 de km, fără să o vadă, iar acum ca hoții noaptea au imortalizat-o atât cu telefonul cât și cu aparatul foto, scriu internauții în social media.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Uimitoarea Poiana Narciselor. Locul fermecat din Argeș cu milioane de flori

Aurora boreală a fost vizibilă, în noapte de 10 spre 11 mai, și de pe teritoriul României. Fenomenul s-a produs în urma unei furtuni geomagnetice de o intensitate rară.

Hai în Muscel. A ajuns până și Aurora Boreală, pe cel mai înalt deal din România de la Argeș

Soarele este aproape de activitatea sa maximă, conform unui ciclu care se repetă la fiecare 11 ani, și poate să genereze aurore boreale, inclusiv în regiunile în care acestea nu sunt obişnuite, cum ar fi teritoriul țării noastre.

CITEȘTE ȘI. ȘTIAȚI CĂ: Mânăstirea Cetățuia Negru Vodă este „Meteora României“?

Jocul de lumini roșii a fost suprins în imagini de mai mulți români, care le-au postat pe rețelele sociale.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Pilonii noii autostrăzi din Argeș, ating Cerul. Când e termenul de deschidere?

Centrul de Prognoză Meteorologică Spaţială din SUA a emis o notificare de avertizare privind o furtună geomagnetică de nivel 4, pe o scară de 5.

CITEȘTE ȘI. Se anunță cel mai mare eveniment al anului la Câmpulung. Bulevardul Pardon va fi călcat în picioare de mii de oameni!

În mod normal, câmpul magnetic al Pământului ne protejează de erupțiile solare și nu ne permite să observăm aurore în alte zone decât la nordul sau sudul extrem.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Întâlnirile cu șerpii devin din ce în ce mai dese și în cele mai nebănuite locuri. Groaznic

Aurorele generate de furtunile solare nu sunt periculoase, deși există un risc de afectare a liniilor de înaltă tensiune sau perturbare a semnalelor GPS.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel. Deschis recent în orașul de...

Alte știri din aceeași categorie