10.2 C
Campulung Muscel
joi, 2 mai, 2024

VIDEO. Imagini spectaculoase cu un curcubeu, fenomen neobișnuit în luna ianuarie dar și în prima zi a lui 2022!

Alte Știri

VIDEO. Imagini spectaculoase cu un curcubeu, fenomen neobișnuit în luna ianuarie dar și în prima zi a lui 2022! Un curcubeu superb a răsărit, în această după-amiază în nordul județului Argeș, fenomenul mai puțin obișnuit pentru luna ianuarie, fiind vizibil și din orașul Câmpulung și localitățile limitrofe.

Dacă temperatura era mai scăzută, curcubeul s-ar fi transformat într-un fenomen și mai spectaculos, denumit curcubeul iernii. Numai că astăzi în termometre s-a înregistrat peste 12 grade Celsius.

Natura a oferit un moment spectaculos în această după-amiază când un curcubeu de toata frumusețea s-a arcuit peste o parte din Lerești, la scurtă vreme după o ploaie de vară în plină iarnă. Cel mai bine, curcubeul a fost văzut în zona barajului Râușor. Turiștii care erau în zonă după ce au luat cu asalt zona Voina, au făcut multe poze și s-au minunat minute în șir de spectacolul de pe Cer.

Atunci, apare un efect optic special, care se realizează ca urmare a refracţiei luminii solare de către cristalele de gheaţă din atmosferă.

Curcubeul este un fenomen optic și meteorologic atmosferic care se manifestă prin apariția pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci când lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă.

Ultimele Știri

Astăzi au sărbătorit, 1 Mai la iarbă verde în familia PSD Câmpulung

Astăzi au sărbătorit, 1 Mai la iarbă verde în familia PSD Câmpulung Un 1 Mai, în zona de picnic de...

Alte știri din aceeași categorie