6.3 C
Campulung Muscel
marți, 20 februarie, 2024

Acord provizoriu pentru două propuneri de regulamente care vor asigura interoperabilitatea sistemelor de informații europene

Alte Știri

Acord provizoriu pentru două propuneri de regulamente care vor asigura interoperabilitatea sistemelor de informații europene

Acord provizoriu pentru unul dintre cele mai importante dosare aflate în responsabilitatea Ministerului Afacerilor Interne pentru perioada deținerii Președinției Consiliului UE. 

Președinția Română a Consiliului Uniunii Europene a obținut acordul provizoriu, în urma discuțiilor cu Parlamentul European, pentru două propuneri de regulamente care vor asigura interoperabilitatea sistemelor de informații europene.

Acest lucru va conduce la eficientizarea activității autorităților naționale competente, prin facilitarea identificării corecte a persoanelor și combaterea fraudelor pe teritoriul Statelor Membre. 

Cele două propuneri de regulamente vor introduce următoarele componente ale interoperabilității între sistemele de informații UE: 

–  Portalul european de căutare, care ar permite autorităților competente să interogheze simultan mai multe sisteme de informații ale UE.

–  Un serviciu comun de comparare a datelor biometrice, care ar permite căutarea și compararea datelor biometrice din mai multe sisteme.

–  Registrul comun de date de identitate, care va conține date cu caracter personal ale resortisanților din țările terțe, disponibile în sistemele de informații ale UE.

– Un soft de detectare a identităților multiple, care va verifica dacă datele de identitate căutate există în alte sisteme conectate, pentru a permite detectarea identităților multiple legate de același set de date biometrice.

Noile reglementări nu modifică drepturile de acces la sistemele de informații UE, astfel cum se prevede în cadrul juridic relevant pentru fiecare sistem european de informații. 

Interoperabilitatea sistemelor de informații la nivelul Uniunii Europene este una dintre prioritățile asumate de Ministerul Afacerilor Interne din România pentru perioada în care țara noastră deține Președinția Consiliului UE. 

Acordul preliminar va fi prezentat, în numele Consiliului, ambasadorilor UE pentru confirmare.

Ultimele Știri

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel. Adrian Bughiu, numit și...

Alte știri din aceeași categorie