17.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 22 iunie, 2024

Anunț super important! Noi ajutoare pentru români

Alte Știri

Anunț super important! Noi ajutoare pentru români. Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a făcut un anunț important pentru cetățenii din țara noastră. Iată ce a transmis, după o vizită la Uzina Dacia din Mioveni!

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, a făcut un anunț important în timpul unei vizite la Uzina Dacia din Mioveni, alături de comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit.

CITEȘTE ȘI. O unitate militară din Argeș angajează soldați și gradați profesioniști

În cadrul întâlnirii cu oficialii companiei, printre care Jean André Barbosa, vicepreședinte pentru afaceri europene al Grupului Renault, și Cristian Nevzoreanu, director executiv Afaceri Publice și Comunicare Renault Group România, ministrul Muncii a dezvăluit planurile de lansare a două noi proiecte de ajutor pentru cetățenii români.

CU CINE VOTAȚI LA PRIMĂRIA CÂMPULUNG, LA ALEGERILE DIN DATA DE 9 IUNIE?

  • MĂDULĂREA GEORGEL - PSD (45%, 2.111 Votes)
  • LASCONI ELENA VALERICA - Alianța Drepta Unită USR-PMP-FORȚA DREPTEI (35%, 1.662 Votes)
  • DOBRESCU ANDREI - AUR (8%, 380 Votes)
  • MĂGEANU NORRIS MARCU - PNL (5%, 213 Votes)
  • ZICHIL ALEXANDRU IONUȚ - Partidul Alternativa Dreaptă (4%, 200 Votes)
  • DUMITRESCU MARIUS - Partidul S.O.S România (2%, 80 Votes)
  • STUPARU IOAN VIRGIL - PUSL (1%, 60 Votes)

Total Voters: 4.706

Loading ... Loading ...

CITEȘTE ȘI. Angajări pe bandă rulantă la o firmă mare din Muscel. Salarii atractive

Anunț super important! Noi ajutoare pentru români

„Uzina Dacia din Mioveni a dovedit că românii sunt foarte productivi, înalt calificați. Sunt bucuros să fiu aici împreună cu doamna ministru Simona Bucura-Oprescu pentru a vedea ce înseamnă industria auto din România. Și asta deoarece pentru mine este un obiectiv fundamental acela de a susține industria auto europeană și de a o ajuta să se dezvolte.

@www.ziaruldinmuscel.ro

 

Trebuie să încurajăm tinerii să lucreze în industrie, dar și să fie pregătiți pentru upskilling și reskilling pentru a face față provocărilor tranziției verzi și digitale. Îmbunătățirea continuă a competențelor angajaților este esențială. Un obiectiv important pentru piața europeană este tranziția verde, iar Dacia va face această tranziție. Industria auto va găsi mereu în mine un sprijin important, pentru că îmi doresc o industrie europeană puternică”, a spus Nicolas Schmit.

CITEȘTE ȘI. Când sunt zilele libere! Bugetarii vor beneficia de o nouă mini-vacanță

Discuțiile dintre oficiali au acoperit o serie de subiecte importante, precum susținerea industriei auto naționale și europene, îmbunătățirea competitivității forței de muncă, provocările tranziției verzi și digitale, dar și implementarea unui salariu minim pe economie la nivel european. Vizita a inclus și un tur al uzinei, oferind ocazia ministrului și comisarului european de a observa direct procesul de producție și de a discuta cu angajații despre condițiile lor de muncă.

CITEȘTE ȘI. Lumee, lumeee expiră cardurile de energie! Cum scoateți cash-ul de pe ele?

Aceste inițiative subliniază angajamentul guvernului de a sprijini cetățenii în fața provocărilor economice și sociale, precum și de a colabora cu partenerii europeni pentru a asigura o tranziție echitabilă spre o economie mai verde și digitalizată. Detaliile specifice ale proiectelor de ajutor vor fi comunicate în perioada următoare, așa cum a precizat ministrul în cadrul acestei vizite.

Ce a mai transmis ministrul Muncii

În fața cererii crescute de muncitori calificați în toate domeniile, dar cu un accent special pe sectorul industrial, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a comunicat în întâlnirile cu delegații de la Dacia că, prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, se vor iniția curând două importante inițiative de instruire profesională, susținute financiar de Fondul Social European.

CITEȘTE ȘI. Minunea pentru ten din cutia de plastic. Crema de față de la Kaufland cu lapte de capră la doar 4 euro

„Formarea profesională prin programe la locul de muncă prin acordarea de sprijin financiar angajatorilor care încheie contracte de ucenicie cu șomeri este o prioritate.

CITEȘTE ȘI. Câți ani primești pușcărie dacă umbli băut sau drogat la volan! Cât timp nu mai poți conduce! Adio, pedepse mici!

De aceea vom derula proiectele FORMACTIV – Formare și muncă activă, în valoare de 59 de milioane de euro, care vizează un grup țintă de 5.105 șomeri non-NEETs, și proiectul START – Investește în calificare pentru viitor!, cu o valoare de 27 de milioane de euro, care vizează un grup țintă de 1.972 de șomeri NEETs. Sprijinim în acest fel integrarea tinerilor pe piața muncii”, a precizat Simona Bucura-Oprescu.

CITEȘTE ȘI. Pensionarii vor primi o nouă tranșă de 1400 de lei, pe cardul de energie. Când intră în posesia banilor

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap. Consumul de alcool...

Alte știri din aceeași categorie