17.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 22 iunie, 2024

A fost inaugurat cel mai modern Complex și Centru de Zi din Argeș

Alte Știri

A fost inaugurat cel mai modern Complex și Centru de Zi din Argeș.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, președintele Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Romi Mihăescu și președintele ANOFM, Florin Cotoșman, au fost prezenți astăzi, la Tigveni, la inaugurarea Complexului de patru Locuințe Protejate și Centru de Zi, din satul Bălilești.

CITEȘTE ȘI. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a cerut sprijin pentru comunitățile de români din Spania, omologului său din Peninsula Iberică

La eveniment au participat și parlamentari de Argeș, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș Marius Nicolaescu. Administratorul public al județului, Cristian Puiu. Subprefectul Marius Pârvu, Mariana Vișan, director Direcţia Organism Intermediar Programul Operaţional Regional din cadrul ADR Sud Muntenia, consilieri județeni și autorități locale.

A fost inaugurat cel mai modern Complex și Centru de Zi din Argeș

Acest Complex și Centru de zi din Bălilești reprezintă al doilea proiect pe fonduri europene încheiat cu succes de către DGASPC Argeș, după cel de anul trecut de la Băbana.

CITEȘTE ȘI: Argeșul pe primul loc. S-a depus cererea de finanțare pentru A1 – Pitești – Mioveni!

Investiția din comuna Tigveni a avut o valoare totală de 6.152.556 lei, din care Consiliul Județean a asigurat 1.445.084 lei, restul fiind fonduri nerambursabile.

Prin proiect s-a realizat dezvoltarea unui număr de patru servicii sociale de tip Locuință Protejată pentru 32 de persoane adulte cu dizabilități. Persoane  dezinstituționalizate din cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională (CITO) Tigveni (care are în prezent 207 beneficiari) și a unui Centru de Zi.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Simona Bucura-Oprescu: Trebuie să fim pregătiți pentru meseriile viitorului, pentru tranziția verde și pentru tranziția digitală

Simona Bucura-Oprescu: ”Felicit Consiliul Județean Argeș și DGASPC Argeș pentru că au reușit să scrie, să obțină finanțare și să ducă la bun sfârșit acest proiect”

“Fiecare român merită mai mult, inclusiv persoanele cu dizabilități. În România viitorului avem obligația unei Românii inclusive! O Românie cu condiții bune de viață pentru persoanele cu nevoi speciale! O Românie cu condiții bune de muncă pentru cei care lucrează în asistență socială și au grija celor mai vulnerabili decât noi.

CU CINE VOTAȚI LA PRIMĂRIA CÂMPULUNG, LA ALEGERILE DIN DATA DE 9 IUNIE?

 • MĂDULĂREA GEORGEL - PSD (45%, 2.111 Votes)
 • LASCONI ELENA VALERICA - Alianța Drepta Unită USR-PMP-FORȚA DREPTEI (35%, 1.662 Votes)
 • DOBRESCU ANDREI - AUR (8%, 380 Votes)
 • MĂGEANU NORRIS MARCU - PNL (5%, 213 Votes)
 • ZICHIL ALEXANDRU IONUȚ - Partidul Alternativa Dreaptă (4%, 200 Votes)
 • DUMITRESCU MARIUS - Partidul S.O.S România (2%, 80 Votes)
 • STUPARU IOAN VIRGIL - PUSL (1%, 60 Votes)

Total Voters: 4.706

Loading ... Loading ...

Da, România viitorului trebuie să fie o Românie în care toate aceste facilități să ducă la o viață cât mai aproape de normalitate pentru aceștia.

Felicit Consiliul Județean Argeș și DGASPC Argeș pentru că au reușit să scrie, să obțină finanțare și să ducă la bun sfârșit acest proiect. Astfel încât să avem aici, la Tigveni, locuințe protejate și condiții atât de bune” – Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

CITEȘTE ȘI: Argeșul pe primul loc. Laborator nou de Radioterapie la Spitalul de Pediatrie Pitești

Ion Mînzînă: ”Mulțumirile mele doamnei ministru Simona Bucura-Oprescu, alături de care am început toate aceste demersuri”

“Un poet celebru al poporului român spunea că niciodată nu trebuie să îi uităm pe cei mai triști ca noi. Astăzi, împreună cu cei ce îmi sunt colegi la DGASPC Argeș, la Consiliul Județean, colegi parlamentari, am venit pentru a inaugura cele patru Locuințe protejate și Centrul de zi din Tigveni. Edificii care vor îmbunătăți condițiile de viață ale oamenilor aflați în suferință.

CU CINE VOTAȚI LA PRIMĂRIA CÂMPULUNG, LA ALEGERILE DIN DATA DE 9 IUNIE?

 • MĂDULĂREA GEORGEL - PSD (45%, 2.111 Votes)
 • LASCONI ELENA VALERICA - Alianța Drepta Unită USR-PMP-FORȚA DREPTEI (35%, 1.662 Votes)
 • DOBRESCU ANDREI - AUR (8%, 380 Votes)
 • MĂGEANU NORRIS MARCU - PNL (5%, 213 Votes)
 • ZICHIL ALEXANDRU IONUȚ - Partidul Alternativa Dreaptă (4%, 200 Votes)
 • DUMITRESCU MARIUS - Partidul S.O.S România (2%, 80 Votes)
 • STUPARU IOAN VIRGIL - PUSL (1%, 60 Votes)

Total Voters: 4.706

Loading ... Loading ...

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au ocupat de acest proiect care se adresează persoanelor cu nevoi speciale. Obligația noastră, a celor aflați vremelnic în aceste funcții, este să ne îndreptăm cât mai mult atenția asupra existenței lor.

Mulțumirile mele și doamnei ministru Simona Bucura-Oprescu, prezentă și ea aici, alături de care am început toate aceste demersuri.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu s-a întâlnit cu antreprenorii români care au dezvoltat afaceri importante în Spania

Cu speranța că vom reuși, într-un timp cât mai scurt, să inaugurăm și alte edificii de acest fel” – Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

Romi Mihăescu: ”Ceea ce s-a întâmplat aici, cu acest Centru, este un exemplu cu totul minunat”

“Am cunoscut aici, în Argeș, oameni absolut minunați, în frunte cu domnul președinte Ion Mînzînă, care este un exemplu foarte important care ar trebui dat șefilor de județe din toată țara.

CITEȘTE ȘI: Argeșul pe primul loc. Laborator nou de Radioterapie la Spitalul de Pediatrie Pitești

Gradul dânsului de aplecare spre zona de protecție socială este extraordinar de mare. Este un lucru cu totul deosebit ceea ce fac oamenii care lucrează în asistență socială și personalul acestui centru. Pentru că este nevoie de multă empatie și implicare.

Ceea ce s-a întâmplat aici, cu acest Centru, este un exemplu cu totul minunat. Nu trebuie să uităm că acest an este ultimul în care centrele mai pot avea mai mult de 50 de persoane instituționalizate.

CITEȘTE ȘI: Argeșul pe primul loc! Are un Paraclis într-un loc unde nici cu gândul, nu gândești! Video

De la 1 ianuarie 2025, niciun centru din țară nu poate avea mai mult de 49 de persoane. Astfel încât procesul de dezinstituționalizare să continue până în 2026 cu o diminuare a beneficiarilor cu până la 30%.

Din acest punct de vedere, exemplu județului Argeș este unul absolut pozitiv” – Romi Mihăescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități.

Tatiana Eftime: ”Mulțumesc președintelui Ion Mînzînă pentru sprijinul pe care ni l-a oferit”

“Astăzi, la Tigveni, am reușit să închidem acest proiect prin care inaugurăm patru Locuințe protejate.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘUL pe primul LOC. Avem Școală Națională de Energie Nucleară în care se reunesc 12 universități de prestigiu

Vor oferi servicii și condiții deosebite unui număr de 32 de beneficiari prin dezinstituționalizarea acestora de la Centrul din Tigveni. Și un Centru de zi pentru 40 de persoane, inclusiv persoane din comuna Tigveni și din localitățile limitrofe.

Mulțumesc președintelui Ion Mînzînă pentru sprijinul pe care ni l-a oferit.  Pentru asigurarea de către Consiliul Județean a fondurilor care au acoperit cheltuielile neeligibile și cofinanțarea.

CITEȘTE ȘI: Argeșul pe primul loc! Face parte din România atractivă! Descoperiți minunățiile județului, super rapid

În curând vom finaliza alte proiecte, tot pe fonduri europene. Astfel încât, la finalul anului, putem spune că județul Argeș a respectat strategia județeană și națională. Conform cărora centrele rezidențiale trebuie închise, iar beneficiarii să fie mutați în locuințe protejate” – Tatiana Eftime, director general Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap. Consumul de alcool...

Alte știri din aceeași categorie