17.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 22 iunie, 2024

ARGEȘUL pe primul loc! Adrian Dumitru Bughiu, doctor în domeniul sportului!

Alte Știri

ARGEȘUL pe primul loc! Adrian Dumitru Bughiu, doctor în domeniul sportului!

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, s-a numărat printre absolvenții care au obținut în ultimii 20 de ani titlul de doctor. Titlul este în domeniul sportului. Acesta a fost obținut la Universitatea din Pitești. Absolvenții au fost prezenți la un atelier științific la Centrul Universitar Pitești.

Proiectul a reunit și conducători de doctorate ai Școlii Doctorale Știința Sportului și Educației Fizice din Pitești, dar și studenți doctoranzi sau angajatori.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘUL pe primul LOC. Avem Școală Națională de Energie Nucleară în care se reunesc 12 universități de prestigiu

Au fost prezenți Alin Mazăre, vicepreședintele Senatului Universității Naționale de Politehnica București. Tudor Petrescu, prorectorul Centrului Universitar Pitești. Conducătorii de doctorate prof. univ. dr. Liliana Mihăilescu. Prof. univ. dr. Ion Mihăilă, director Școala Doctorală. Prof. univ. dr. Pierre de Hillerin, prof. univ. dr. Gheorghe Simion. Prof. univ. dr. Vladimir Potop, prof. univ. dr. Luminița Georgescu. Conf. univ. dr. Liviu Emanuel Mihăilescu, director departament EFS, conf. univ. dr. Mihai Ilie director CCPU.

Adrian Bughiu: ”Am avut onoarea să îmi încep studiile doctorale împreună cu un om extraordinar, domnul profesor Nicolae Mihăilescu”

“Sunt aici într-o dublă ipostază, și de absolvent al acestei Școli, și de reprezentant al Consiliului Județean Argeș, ca partener al proiectului.

Eu am pornit acest demers nu atât dintr-o necesitate personală, cât  dintr-una profesională. La momentul în care eram director executiv adjunct la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș.

CU CINE VOTAȚI LA PRIMĂRIA CÂMPULUNG, LA ALEGERILE DIN DATA DE 9 IUNIE?

  • MĂDULĂREA GEORGEL - PSD (45%, 2.111 Votes)
  • LASCONI ELENA VALERICA - Alianța Drepta Unită USR-PMP-FORȚA DREPTEI (35%, 1.662 Votes)
  • DOBRESCU ANDREI - AUR (8%, 380 Votes)
  • MĂGEANU NORRIS MARCU - PNL (5%, 213 Votes)
  • ZICHIL ALEXANDRU IONUȚ - Partidul Alternativa Dreaptă (4%, 200 Votes)
  • DUMITRESCU MARIUS - Partidul S.O.S România (2%, 80 Votes)
  • STUPARU IOAN VIRGIL - PUSL (1%, 60 Votes)

Total Voters: 4.706

Loading ... Loading ...

Culmea, la momentul în care am ajuns secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului activitatea la lucrarea de doctorat mi-a fost îngreunată.

Am trecut și prin momente aparte, pentru că am avut onoarea să îmi încep studiile doctorale împreună cu un om extraordinar, domnul profesor Nicolae Mihăilescu.

ARGEȘUL pe primul loc! Adrian Dumitru Bughiu, doctor în domeniul sportului!

Profesor apreciat de toată lumea, de la care am avut multe de învățat, mai ales în contextul în care și domnia sa condusese Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Pilonii noii autostrăzi din Argeș, ating Cerul. Când e termenul de deschidere?

Din păcate, la un moment dat, a ales să ne vegheze de acolo, din Ceruri. Astfel a trebuit să îmi schimb conducătorul de doctorat.

Știți cu toții cât de critic și de riguros este domnul prof. univ. dr. Pierre de Hillerin, așa că a trebuit să reiau lucrul la teza de doctorat.

CITEȘTE ȘI. Cosmin Ștefan a făcut public un bilanț WOW al activității primăriei Hârtiești în ultimii 3 ani!

Așadar, a durat ceva până am devenit absolventul acestei Școli Doctorale. Cred că am reușit o lucrare bună. Asta și datorită sprijinului pe care l-am primit de la oamenii deosebiți de aici.

Altfel, vă asigur că, la fel ca și până acum, Consiliul Județean Argeș va rămâne alături de Centrul Universitar Pitești. Ne vom reîntâlni și în alte proiecte pentru că Universitatea rămâne inima cetății!” Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș, absolvent de doctorat ȘSEF Pitești.

Liliana Mihăilescu: ”Am inițiat un proiect educațional – Paradigma Studiilor de datorat în domeniul ȘSEF – reflecții și perspective”

“În 2023 s-au împlinit 20 de ani de când funcționează Școala Doctorală Știința Sportului și Educației Fizice Pitești.

Am inițiat un proiect educațional, Paradigma Studiilor de datorat în domeniul ȘSEF, reflecții și perspective. Acum a fost primul atelier științific din cele patru cuprinse în proiect.

CITEȘTE ȘI. Ion Mînzînă a semnat contractul pentru modernizarea DJ 679, cel mai mare proiect de infrastructură din regiunea Sud Muntenia!

Grupul țintă al acestui atelier au fost absolvenții, cei care au devenit doctor în sport, dar și cei care i-au îndrumat. Vrem să vedem dacă și cum i-a ajutat în domeniul lor, în cariera lor, titlul obținut la noi.” prof. univ. dr. Liliana Mihăilescu, conducător de doctorat ȘSEF Pitești.

Pierre de Hillerin: ”Am pus multă presiune pe cei care acum sunt absolvenți”

“Pentru mine Școala Doctorală a însemnat o școală cel puțin la fel de grea și de dură ca și cea pe care au trăit-o absolvenții.

Sunt foarte legat de sportul de performanță și consider că faptul că am pus multă presiune pe cei care acum sunt absolvenți. Din perspectiva mea, face parte din ceea ce trebuie să facă orice formator.

CITEȘTE ȘI: Comuna Hârtiești în topul comunelor din România unde tinerii au primit biciclete gratis pentru a face mișcare și a nu a abandona școala

Adaptarea și evoluția vin din criză. Atât pentru cei care trebuie să facă față crizelor, cât și pentru cei care produc aceste crize.

Spun că și eu am învățat multe de la dumneavoastră și cred că, în final, ceea ce trebuie să înțelegem este că merită să transmitem cu toții mai departe ceea ce am acumulat.” prof. univ. dr. Pierre de Hillerin, conducător de doctorat ȘSEF Pitești.

CITEȘTE ȘI: Argeșul pe primul loc! 17 microbuze școlare vor ajunge în comunele din județ. Președintele Ion Mînzînă a semnat contractul de finanțare

Și absolvenții au venit în număr mare, din toată țara, unii dintre ei fiind mari sportivi ai României, așa cum este cazul fostei gimnaste Simonei Amânar.

Simona Amânar: ”Am reușit să fac o lucrare de doctorat pe o săritură care îmi poartă numele – Săritura Amânar”

“Am ajuns să fiu doctorand la Școala din Pitești, unde am avut cadre universitare deosebite. De la doamna Mihăilescu la dl Pierre de Hillerin, care mi-a fost și conducătorul de doctorat.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Simona Bucura-Oprescu: Trebuie să fim pregătiți pentru meseriile viitorului, pentru tranziția verde și pentru tranziția digitală

Am reușit să fac o lucrare de doctorat pe o săritură care îmi poartă numele – Săritura Amânar. Mă bucur că sunt din nou la Pitești alături de oameni minunați, de cadre universitare minunate!” Simona Amânar, absolvent de doctorat ȘSEF Pitești.

Gheorghe Simion: ”Nicio teză de doctorat elaborată de absolvenții care au parcurs Școala noastră doctorală nu a fost respinsă”

“Rezultatele au fost excepționale. Nicio teză de doctorat elaborată de absolvenții care au parcurs Școala doctorală nu a fost respinsă de la comisiile superioare de atestare a titlurilor și diplomelor de doctor.” prof. univ. dr. Gheorghe Simion, conducător de doctorat ȘSEF Pitești.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a cerut sprijin pentru comunitățile de români din Spania, omologului său din Peninsula Iberică

Alin Mazăre: ”Școala Doctorală Știința Sportului și Educației Fizice din Pitești a fost prima care a primit cea mai înaltă categorie”

“O școală este împlinită atunci când absolvenții ei vin să predea noilor generații. Aici, la Pitești, acest lucru se întâmplă. Când s-a făcut prima evaluare a universităților, Școala Doctorală Știința Sportului și Educației Fizice din Pitești a fost prima care a primit cea mai înaltă categorie. Acest lucru se vede.” Alin Mazăre, vicepreședintele Senatului Universității Naționale de Politehnica București.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap. Consumul de alcool...

Alte știri din aceeași categorie