17.4 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

Bătaie ca în filme la o școală din nordul județului Argeș. Legea se face cu pumnul în gură

Alte Știri

Bătaie ca în filme la o școală din nordul județului Argeș. Legea se face cu pumnul în gură. A fost nevoie de intervenția polițiștilor pentru a aplana conflictele. În acest context, polițiștii Secției de Poliție Rurală Stâlpeni au intervenit la Liceul Tehnologic ,,I.C. Petrescu” Stâlpeni. Oamenii legii au aplicat, ca urmare a aspectelor constatate, 4 sancțiuni contravenționale, a căror valoare totală este de 5.000 de lei.

În jurul orei 12:00, polițiștii au fost sesizați de către un cadru didactic referitor la o stare conflictuală, în unitatea de învățământ. Conflictul s-a produs între aparținători ai unei eleve și un coleg de clasă al elevei în cauză.

CITEȘTE ȘI. Un colos din Argeş ANGAJEAZĂ! Salarii bune, bune şi prime MOTIVANTE

Polițiștii au identificat persoanele implicate în starea conflictuală, respectiv o femeie de 33 de ani, însoțită de un bărbat de 38 de ani, cărora minora de 17 ani le-a facilitat accesul în unitatea de învățământ. S-a întâmplat în timpul orei de curs, fără ca aceștia să solicite în prealabil acordul reprezentanților liceului pentru accesul acestora.

Bătaie ca în filme la o școală din nordul județului Argeș. Legea se face cu pumnul în gură

În continuare, femeia de 33 de ani și bărbatul de 38 de ani au purtat discuții cu directorul unității de învățământ și cu profesorul diriginte al clasei. Timp în care au apărut neînțelegeri între bărbatul de 38 de ani și un coleg de clasă al minorei, tânăr de 19 ani. În condițiile în care bărbatul și tânărul în cauză și-au adresat injurii și s-au manifestat agresiv unul față de celălalt, a fost solicitată intervenția polițiștilor prin Sistemul Unic Apeluri de Urgență 112.

CITEȘTE ȘI. O fabrică GIGANT din Argeș face angajări pe bandă rulantă

După aplanarea conflictului și efectuarea verificărilor, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stâlpeni, care au intervenit la eveniment, au aplicat patru sancțiuni contravenționale, după cum urmează:
– o sancțiune cu amendă în valoare de 1.500 de lei, conform Legii 61/1991R. Ca urmare a încălcării normelor de acces în unitatea de învățământ, aplicată femeii de 33 de ani;

CITEȘTE ȘI. Un nou Gigant Fast-Food vine în oraș! Mega surprize

– două sancțiuni cu amendă, în valoare de 1.500 de lei, respectiv de 1.000 de lei, ambele conform Legii 61/1991R. Ca urmare a încălcării normelor de acces în unitatea de învățământ, respectiv a provocării de scandal, aplicate bărbatului de 38 de ani;
– o sancțiune cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 61/1991R. Ca urmare a participării efective la scandal, aplicată elevului de 19 ani.

Bătaie ca în filme la o școală din nordul județului Argeș. Legea se face cu pumnul în gură

Totodată, polițiștii au prelucrat celor implicați prevederile Legii 61/1991R și ale Codului Penal, referitoare la infracțiunile împotriva persoanei, patrimoniului sau a faptelor care aduc atingere normelor de conviețuire socială. Aceștia fiind avertizați să înceteze orice conflict și să își rezolve orice neînțelegeri pe cale pașnică și legală. Adică prin intermediul cadrelor didactice sau a celorlalte instituții abilitate.

CITEȘTE ȘI. Unde găsești Cofetăria care te răsfață cu prăjituri având gustul autentic din copilărie, preparate după rețete tradiționale românești

De asemenea, reprezentanților unității de învățământ li s-a solicitat să revizuiască și să întreprindă măsurile necesare privind controlul accesului în incinta unității de învățământ. Precum și dispunerea celorlalte măsuri legale prevăzute de Regulamentul de ordine interioară al unității de învățământ.

CITEȘTE ȘI. Într-o comună celebră pentru sărăcie, din Argeș găsești cele mai bune gogoși. Pofticioșii fac cozi mai ceva ca pe vremea lui Ceaușescu

Polițiștii desfășoară periodic activități de prevenire a faptelor de violență asociate mediului școlar, aceasta fiind o constantă a ultimilor ani. În acest context menționăm că polițiștii au desfășurat ultima activitate preventivă la Liceul Tehnologic ,,I.C. Petrescu” Stâlpeni în ziua de 19 martie, anul acesta. Ocazie cu care au avut o întâlnire cu membrii Grupului de acțiune ce are drept scop menținerea climatului de siguranță în unitatea de învățământ.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?!

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?! Aceasta este situată la 20 de kilometri de Câmpulung Muscel....

Alte știri din aceeași categorie