18.5 C
Campulung Muscel
luni, 22 iulie, 2024

Când se dau pensiile de Paște, în luna mai. De ce apar întârzieri?

Alte Știri

Când se dau pensiile de Paște, în luna mai. De ce apar întârzieri? Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a anunțat când se dau pensiile de Paște, în luna mai. Precizările pentru pensionari vin în contextul în care bugetarii au o minivacanță de 1 Mai și Paște.

CITEȘTE ȘI. Când intră pe card banii românilor pentru masa de Paște

În România, din cei aproximativ 5.000.000 de pensionari, mai mult de jumătate aleg să își primească pensiile prin intermediul poștașilor în prima parte a lunii, în timp ce cealaltă jumătate optează pentru cardurile bancare, primind banii între 12 și 15 ale fiecărei luni.

Când se dau pensiile de Paște, în luna mai. De ce apar întârzieri?

Astfel, conform contractului dintre Poșta Română și Casa Națională de Pensii, poștașii trebuie să ducă pensionarilor între prima zi și cea de-a 15-a zi a fiecărei luni. În acest an, din cauza sărbătorii de 1 Mai, lucrurile se complică.

CITEȘTE ȘI. Noua lege a pensiilor. Când se dă cea de-a 13-a pensie, la seniori? Vizați sunt 1 milion de români

Angajații din România beneficiază de zi liberă în data de 1 mai, precum și în a doua zi de Paște. Prin urmare, nu se va lucra începând cu data de 1 mai până pe data de 7 mai, inclusiv.

CITEȘTE ȘI. Decizie de ultimă oră. Ce se întâmplă cu cardurile de energie!

Șeful Casei de Pensii Publice vine cu clarificări cu privire la programul de lucru al poștașilor responsabili de distribuirea pensiilor. Conform explicațiilor lui Daniel Baciu, poștașii vor fi activi pe data de 2 mai, astfel încât pensiile distribuite prin intermediul lor vor începe să ajungă la beneficiari încă de vineri.

CITEȘTE ȘI. Bani de la Stat. Se acordă 10.000 de lei de persoană. Banii intră în card

Baciu a explicat că poștașii care vor fi în serviciu pe data de 2 mai vor fi compensați cu o zi liberă ulterior, conform Rtv.net.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

3 lucruri esențiale de pus în bagaj pentru un look perfect în concediu

3 lucruri esențiale de pus în bagaj pentru un look perfect în concediu. Cine nu își dorește ca în...

Alte știri din aceeași categorie