Elevii de la școala gimnazială C.D Aricescu implicați pentru un mediu curat

Elevii de la școala gimnazială C.D Aricescu implicați pentru un mediu curat

Elevii de la școala gimnazială C.D Aricescu implicați pentru un mediu curat. Ziua națională de curățenie din data de 21 septembrie nu a trecut neobservată de elevii acestei școli. Însoțiți de directorul Ciprian Neculăescu, cadrele didactice elevii acestei instituții de învățământ au participat cu entuziasm la acțiunea de ecologizare și promovare a unui stil de viață sănătos. În urma acestei acțiuni în Câmpulung s-a strâns aproape o tonă de gunoi.

Elevii au făcut curățenie și în curtea școlii. Scopul acestui eveniment este de a promova în rândul elevilor câmpulungeni o atitudine pozitivă faţă de voluntariat şi munca în echipă şi, totodată, de a dezvolta spiritul civic şi ecologic al acestora. Viitorul şi sănătatea copiilor noştri depind de modul în care noi, cetăţenii, respectăm mediul şi ocrotim natura.

La scurt timp de la acțiunea din data de 21 septembrie, elevii acestei școlii au continuat activitatea pentru mișcare pentru un mediu curat în cartierul Grădiște, impulsionați, călăuziți și antrenați și de către reprezentanți GAL Câmpulung.
Au participat din partea GAL Câmpulung Muscel: Mihai Vasilescu – președinte; Remus Brăguță – manager; Magdalena Petre – expert accesare fonduri europene și de coeziune și Marian Neagoe – reprezentantul zonal.

Vă reamintim ca Ziua Mondială a Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei „Ecologia Umană” de la StockholmMarcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezintă un important semnal şi totodată un îndemn de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural.

About The Author

Related posts