19.1 C
Campulung Muscel
duminică, 19 mai, 2024

Explicația la care nimeni nu s-a gândit până acum. De ce mulți oameni văruiesc pomii, primăvara

Alte Știri

Explicația la care nimeni nu s-a gândit până acum. De ce mulți oameni văruiesc pomii, primăvara. Mai mult ca sigur că mulți dintre noi am văzut copaci vopsiți cu var, primăvara. Chiar dacă mulți dintre noi pot avea impresia că acest obicei nu are decât o valoare estetică, în realitatea, varul alb de pe pomi are un rol mult mai important decât am crede!

CITEȘTE ȘI. Secretul pe care puține românce îl cunosc. Cum să faci mușcatele din ferestre să înflorească abundent

Indiferent în care regiune a țării locuim, cu siguranță că am observat deja acest fenomen primăvara, iar, câteodată, chiar și toamna. În aceste perioade din an, gospodarii din țara noastră obișnuiesc să văruiască trunchiul pomilor cu alb, iar pentru mulți dintre noi, acest obicei poate părea unul destul de bizar.

Explicația la care nimeni nu s-a gândit până acum. De ce mulți oameni văruiesc pomii, primăvara

Cu toate acestea, potrivit informațiilor de la shtiu.ro, zugrăvirea pomilor are o logică extrem de practică! Acest obicei nu este o simplă preferință estetică, ci poate fi crucial pentru a proteja sănătatea copacilor noștri. Mai precis, trunciul va fi protejat, datorită varului, de diversele insecte dăunătoare, cât și de bolile fungice. Varul devine o adevărată barieră, care protejează pomul de agenții patogeni.

CITEȘTE ȘI. Banca Transilvania își răsplătește clienții care fac acest număr de pași, într-o singură zi!

Un alt motiv extrem de ingenios pentru văuirea pomilor, la care nu multă lume se gândește, are legătură cu schimbările de temperatură din perioada primăverii. Varul alb aplicat pe trunchiul copacilor poate ajuta la reflectarea eficientă a razelor Soarelui, astfel că scoarța nu va fi dăunată de expunerea la temperaturi mari, cât și la radiația solară.

CITEȘTE ȘI. Știai că o frunză de dafin îți poate schimba radical viața?

De asemenea, varul alb aplicat copacilor poate ajuta și în cazurile în care vremea merge în extrema cealaltă. Dacă cumva ne confruntăm cu o primăvară extrem de rece, în care temperaturile coboară sub zero grade, varul poate ajuta la menținerea unei temperaturi constante, iar pomii noștri pot fi protejați de îngheț.

CITEȘTE ȘI. Fraza care trebuie repetată de multe, multe ori pe zi, pentru a avea bani cât își dorești

Iar, nu în ultimul rând, văruirea pomilor poate fi de folos la sigilarea rănilor, cât și la prevenirea scurgerii de sevă din copacul nostru. Astfel, chiar dacă mulți dintre noi ne putem gândi că acest obicei are un rol pur estetic, văruirea pomilor este mult mai utilă decât crede.

CITEȘTE ȘI. Puțini știu motivul. De ce o zi are 24 de ore și nu mai mult?

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă se opun vehement

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă...

Alte știri din aceeași categorie