17.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 22 iunie, 2024

Interzise, rapid. Câteva țări din U.E atac la țigările electronice de unică folosință, ca fiind mai periculoase decât credeai

Alte Știri

Interzise, rapid. Câteva țări din U.E atac la țigările electronice de unică folosință, ca fiind mai periculoase decât credeai. O țară din Uniunea Europeană lansează un atac hotărât împotriva țigărilor electronice de unică folosință, iar alte două își anunță intenția. Adunarea Națională a Franței a votat în unanimitate un proiect de lege menit să interzică aceste dispozitive, având ca scop protejarea tinerilor și a mediului înconjurător.

CITEȘTE ȘI. Anunțul momentului pentru pensionarii români. Când ajung poștașii cu noile decizii de pensionare, cu alți bani

Deputații au adoptat proiectul cu 104 voturi pentru și zero împotrivă.
Legea, susținută de guvern, urmează să fie confirmată de Senat, cu aprobarea Comisiei Europene considerată foarte probabilă. Interdicția ar putea deveni efectivă în septembrie 2024.

@www.ziaruldinmuscel.ro

Interzise, rapid. Câteva țări din U.E atac la țigările electronice de unică folosință, ca fiind mai periculoase decât credeai

CITEȘTE ȘI. Anunț super important! Noi ajutoare pentru români

Țigările electronice de unică folosință sunt mici dispozitive alimentate de baterii care vaporizează un lichid aromat, adesea conținând nicotină. Popularitatea acestor produse printre tineri, vândute individual la prețuri similare cu cele ale pachetelor de țigări, a determinat adoptarea măsurilor restrictive, scrie ORF.at.

CU CINE VOTAȚI LA PRIMĂRIA CÂMPULUNG, LA ALEGERILE DIN DATA DE 9 IUNIE?

  • MĂDULĂREA GEORGEL - PSD (45%, 2.111 Votes)
  • LASCONI ELENA VALERICA - Alianța Drepta Unită USR-PMP-FORȚA DREPTEI (35%, 1.662 Votes)
  • DOBRESCU ANDREI - AUR (8%, 380 Votes)
  • MĂGEANU NORRIS MARCU - PNL (5%, 213 Votes)
  • ZICHIL ALEXANDRU IONUȚ - Partidul Alternativa Dreaptă (4%, 200 Votes)
  • DUMITRESCU MARIUS - Partidul S.O.S România (2%, 80 Votes)
  • STUPARU IOAN VIRGIL - PUSL (1%, 60 Votes)

Total Voters: 4.706

Loading ... Loading ...

Principiul funcționării este asemănător cu cel al dispozitivelor de vaporizare reutilizabile, dar, spre deosebire de acestea, țigările electronice de unică folosință nu pot fi reumplute sau reîncărcate. Odată cu eliminarea lor în deșeurile obișnuite, bateriile cu litiu ajung să fie gestionate necorespunzător, sfârșind în gropile de gunoi sau la incinerare.

CITEȘTE ȘI. Când sunt zilele libere! Bugetarii vor beneficia de o nouă mini-vacanță

Franța nu este singura țară care adoptă măsuri împotriva acestor dispozitive. Marea Britanie, Irlanda și Germania explorează, de asemenea, opțiuni de interzicere, în timp ce Noua Zeelandă și Australia au implementat deja restricții semnificative.

Noua Zeelandă a redus limita superioară a nicotinei inhalate și a restricționat locațiile unde pot fi vândute țigările electronice de unică folosință. În Australia, aceste produse sunt permise doar în farmacii.

CITEȘTE ȘI. Lumee, lumeee expiră cardurile de energie! Cum scoateți cash-ul de pe ele?

În Statele Unite, acum trei ani, s-au interzis anumite arome pentru țigările electronice, dar această măsură a generat o creștere a pieței de produse de unică folosință neautorizate, în special din China.

CITEȘTE ȘI. Câți ani primești pușcărie dacă umbli băut sau drogat la volan! Cât timp nu mai poți conduce! Adio, pedepse mici!

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap. Consumul de alcool...

Alte știri din aceeași categorie