17.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 22 iunie, 2024

Lovitură puternică pentru stăpânii de câini și pisici. Amenzile au ajuns cât prețul unei mașini!

Alte Știri

Lovitură puternică pentru stăpânii de câini și pisici. Amenzile au ajuns cât prețul unei mașini!

O localnică din județul Dâmbovița a fost sancționată de către polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor cu o amendă în valoare de 12.000 de lei. Motivul? În casa ei, au fost găsiți 34 de câini și pisici. Aceștia fiind ținuți în condiții neadecvate. În prezent, autoritățile sunt în căutarea unei fundații care să preia aceste animale și să le ofere îngrijirea necesară.

 CITEȘTE ȘI. Unde poți suna dacă nu ai primit banii pe cardurile de alimente?

Biroul Protecția Animalelor din județul Dâmbovița a desfășurat verificări în localitatea Văcărești. În cadrul acestei acțiuni, la domiciliul unei femei în vârstă de 53 de ani, au fost descoperiți nici mai mult, nici mai puțin decât 17 câini și 17 pisici.

Lovitură puternică pentru stăpânii de câini și pisici. Amenzile au ajuns cât prețul unei mașini!

„S-a constatat că proprietarul animalelor nu a respectat obligaţia de a asigura acestora, în funcţie de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă şi categorie, următoarele: un adăpost corespunzător. Dar și hrană şi apă suficiente, îngrijire şi atenţie. Precum şi asistenţă medicală, motiv pentru care femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 12.000 de lei”, a transmis Poliţia judeţeană Dâmboviţa.

CITEȘTE ȘI. Data când intră banii pe cardurile de alimente! Ajutorul de la Stat pentru masa de Paște!

În acest moment, reprezentanții poliției depun eforturi pentru a găsi o asociație. Sau fundație care să preia responsabilitatea animalelor și să le ofere îngrijire adecvată.

Stăpânii de animale de companie au nevoie de acordul vecinilor

O lege controversată impune ca cei care doresc să dețină un animal de companie să obțină mai întâi consimțământul vecinilor lor. În lipsa acestui consimțământ, există riscul ca proprietarii să fie acționați în justiție.

CITEȘTE ȘI. Cafea, tutun și țigări pe cardurile sociale. Ce cumpără românii când le intră banii pe card

Cu trei ani în urmă, în 2021, Curtea de Apel din Timișoara a emis o decizie finală. Instanța stabilind că persoanele care dețin animale de companie în apartamente sunt obligate să obțină consimțământul vecinilor înainte de a adopta definitiv un câine sau o pisică.

Decizia a fost rezultatul unei situații în Timișoara, când o femeie a contestat în fața instanței o hotărâre a Consiliului Local Timișoara. Prin aceasta se impunea obligația ca proprietarii de animale de companie să obțină aprobarea vecinilor pentru a deține un animal de companie. Femeia a argumentat că această regulă îi încalcă dreptul la proprietate privată.

CITEȘTE ȘI. Lista alimentelor pe care le poţi cumpăra cu cardul social

Într-o primă fază, femeia a obținut o decizie favorabilă din partea Tribunalului din Timișoara. Însă verdictul a fost anulat ulterior de către Curtea de Apel. Aceasta din urmă a concluzionat că decizia Consiliului Local este în conformitate cu legea și este valabilă. Precedentul stabilit de această hotărâre poate fi utilizat acum în orice alt litigiu din România legat de păstrarea animalelor de companie în blocuri.

CITEȘTE ȘI. În ce zi pot scoate pensionarii banii de pe card? E legat de pensia din luna Aprilie. Ce s-a întâmplat?

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap. Consumul de alcool...

Alte știri din aceeași categorie