16.9 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 18 mai, 2024

Revoltător! 500 de enoriaşi dintr-o comună din România nu au avut parte de slujba de Florii

Alte Știri

Pe 5 aprilie, în a şasea duminică din Postul Paştelui, creştinii ortodocşi prăznuiesc Floriile, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele. Praznicul, cunoscut în popor sub denumirea de Duminica Stâlparilor, rememorează intrarea lui Iisus în Ierusalim. Sărbătoarea Floriilor, dedicată intrării triumfale a Domunlui în Ierusalim, înainte cu o săptămână de Sfintele Paşti, este primul dintre praznicele împărăteşti, cu dată schimbătoare în cursul anului bisericesc.

 Toate bune si frumoase, însă pentru enoriaşii satului Jitaru din judeţul Olt slujba de Sfânta Liturghie nu a mai avut loc şi asta, pentru că cei care trebuiau să se ocupe cu acest lucru sunt implicaţi într-un scandal provocat de doi preoţi care ţin mortiş să slujească la biserica din localitate. Unul dintre aceştia este fostul preot al Parohiei din Jitaru care a fost mutat de către superiori din motive disciplinare. Cel de-al doilea preot, numit de către Episcopia Slatinei, nu şi-a făcut simţită prezenţa şi nici nu poate fi vorba de a fi primit cu braţele deschise de localnici.

Până ce feţele bisericeşti ajung la o înţelegere şi în lipsa unui preot care să ţină slujba de Florii, un localnic a mers 5 kilometri până la cea mai apropiată biserică, a sfinţit crengile de salcie şi apoi le-a împărţit oamenilor.

Ultimele Știri

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto. Portează-te la DIGI cu mai multe...

Alte știri din aceeași categorie