11.9 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

Se dau bani de la Stat. Vouchere în valoare de peste 120.000 de lei. Nu e glumă!

Alte Știri

Se dau bani de la Stat. Vouchere în valoare de peste 120.000 de lei. Nu e glumă! Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat recent un nou program destinat instalării de panouri fotovoltaice și îmbunătățirii eficienței energetice în locuințele din România. Acesta este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Această inițiativă se adresează zecilor de mii de gospodării din țară și vine la pachet cu vouchere valoroase.

CITEȘTE ȘI. Românii greu încercați vor primi tichete de la STAT pentru masa de Paște!

Conform declarațiilor ministrului, cetățenii care dețin case vor putea beneficia de vouchere în valoare de peste 120.000 de lei pentru anveloparea și eficientizarea energetică a locuințelor lor. Aceste sume, acordate gratuit de către stat, au scopul de a susține instalarea de panouri fotovoltaice, baterii de stocare și creșterea performanței energetice a clădirilor.

Se dau bani de la Stat. Vouchere în valoare de peste 120.000 de lei. Nu e glumă!

Adrian Câciu a detaliat condițiile pentru acordarea acestor vouchere, precizând că sumele menționate vor acoperi costurile pentru panouri și baterii. Ajungând până la 50.000 de lei, echivalentul a 10.000 de euro pentru o gospodărie. Programul se concentrează pe anveloparea a aproximativ 60.000 de case. Iar beneficiarii trebuie să depună o solicitare la primărie sau la consiliul județean.

CITEȘTE ȘI. Cine sunt beneficiarii cardurilor care au fost alimentate cu 500 de lei. Banii sunt de la Stat

În ceea ce privește valoarea voucherelor, ministrul a explicat că acestea ajung până la 25.000 de lei pentru panouri fotovoltaice. Și alte 25.000 de lei pentru capacități de stocare, totalizând 50.000 de lei sau 10.000 de euro pentru o gospodărie.

Programul acordă prioritate persoanelor vulnerabile

Programul acordă prioritate persoanelor vulnerabile, având ca obiectiv aducerea acestora într-o situație de autonomie energetică, eliminând cheltuielile cu energia electrică. Totodată, Adrian Câciu a subliniat că nu este vorba despre un program destinat producătorilor de energie, ci pentru asigurarea suficienței energetice pentru consum.

CITEȘTE ȘI. Vești grozave pentru pensionari. Cardurile le vor fi alimentate cu 750 de lei

Măsurile implementate vizează exclusiv partea exterioară a locuințelor. Și includ izolarea termică a peretelui exterior și a fațadei, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu variante termoizolante, izolarea termică a acoperișului/planșeului. Dar și montarea unui sistem fotovoltaic cu o capacitate de 3 kW net, doar în cazul proprietarilor vulnerabili.

CITEȘTE ȘI. Veste grozavă. Se dau vouchere noi de la Stat, în valoare de 250 lei. Cine sunt norocoșii

Programul PNRR propune astfel o serie de măsuri menite să modernizeze energetic locuințele și să contribuie la creșterea performanței energetice a acestora, având impact și în reducerea consumului de energie și emisiilor de CO2.

CITEȘTE ȘI. Cine sunt persoanele super norocoase. Se dă câte 1.000 de lei pe lună de la Stat

În final, Adrian Câciu a precizat că acordarea voucherelor nu va respecta principiul „primul venit, primul servit”. Ci va fi direcționată în primul rând către persoanele aflate în situație de sărăcie energetică.

Programul cuprinde două axe, respectiv Programul Național „Casa Eficientă Energetic” și renovarea energetică a clădirilor rezidențiale unifamiliale deținute de persoanele fizice. Bugetul total alocat este de 267.000.000 de euro.

Ultimele Știri

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?!

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?! Aceasta este situată la 20 de kilometri de Câmpulung Muscel....

Alte știri din aceeași categorie