-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 10 decembrie, 2023

VIDEO. Imagini spectaculoase cu un curcubeu, fenomen neobișnuit în luna ianuarie dar și în prima zi a lui 2022!

Alte Știri

VIDEO. Imagini spectaculoase cu un curcubeu, fenomen neobișnuit în luna ianuarie dar și în prima zi a lui 2022! Un curcubeu superb a răsărit, în această după-amiază în nordul județului Argeș, fenomenul mai puțin obișnuit pentru luna ianuarie, fiind vizibil și din orașul Câmpulung și localitățile limitrofe.

Dacă temperatura era mai scăzută, curcubeul s-ar fi transformat într-un fenomen și mai spectaculos, denumit curcubeul iernii. Numai că astăzi în termometre s-a înregistrat peste 12 grade Celsius.

Natura a oferit un moment spectaculos în această după-amiază când un curcubeu de toata frumusețea s-a arcuit peste o parte din Lerești, la scurtă vreme după o ploaie de vară în plină iarnă. Cel mai bine, curcubeul a fost văzut în zona barajului Râușor. Turiștii care erau în zonă după ce au luat cu asalt zona Voina, au făcut multe poze și s-au minunat minute în șir de spectacolul de pe Cer.

Atunci, apare un efect optic special, care se realizează ca urmare a refracţiei luminii solare de către cristalele de gheaţă din atmosferă.

Curcubeul este un fenomen optic și meteorologic atmosferic care se manifestă prin apariția pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci când lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă.

Ultimele Știri

Locuitorii unei comune din Argeș, baricadați în case, din cauza unei mâini găsite, o bucată dintr-un cadavru uman!

Locuitorii unei comune din Argeș, baricadați în case, din cauza unei mâini găsite, o bucată dintr-un cadavru uman! O...

Alte știri din aceeași categorie