18.5 C
Campulung Muscel
duminică, 19 mai, 2024

WOW. Primul centru de sterilizare și înregistrare câini din România, s-a inaugurat cu fast în Argeș

Alte Știri

WOW. Primul centru de sterilizare și înregistrare câini din România, s-a inaugurat cu fast în Argeș. În cadrul unui proiect pilot unic în colaborare cu D.S.V.S.A. Argeș, A.N.S.V.S.A. și Tierhilfe Hoffnung e.V., toți câinii din județul Argeș vor fi microcipati, vaccinati, sterilizati și înregistrati în următorii ani. În acest scop, medicii veterinari din teritoriu vor merge din casă în casă și vor înregistra populația canină.

La ceremonia de deschidere au participat numeroși invitați din politică, autorități veterinare, medici veterinari și mass-media.

CITEȘTE ȘI. ARGEȘ. Se deschide un campus profesional. Care e localitatea norocoasă cu o așa investiție imensă!

După binecuvântarea religioasa a Centrului, Matthias Schmidt (primul președinte al Tierhilfe Hoffnung) și Ana-Maria Voicu (al treilea președinte al Tierhilfe Hoffnung și conducerea adăpostului Smeura) au prezentat invitaților incinta.

WOW. Primul centru de sterilizare și înregistrare câini din România, s-a inaugurat cu fast în Argeș

O delegație din Germania, inclusiv secretarul de stat Anette Kramme și președintele Asociației germane pentru bunăstarea animalelor, Thomas Schröder, au participat, de asemenea, la eveniment.

Potrivit estimarilor autorității veterinare locale, numai în județul Argeș trăiesc aproximativ 185.000 de câini.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Locurile secrete din Câmpulung Muscel de unde poți vedea orașul de la înalțime

Aproximativ 85.000 dintre aceștia sunt câini ai străzii, fără adăpost, care au fost capturați oficial prin lege începând cu anul 2013 și pot fi eutanasiati după o perioadă de detenție de 14 zile.

Tierhilfe Hoffnung e.V. salvează cât mai mulți câini ai străzii de la această soartă crudă. Cu peste 6.000 de câini, adăpostul de animale Smeura poartă tristul titlu de “cel mai mare adăpost de animale din lume”.

Numai în județul Argeș trăiesc aproximativ 185.000 de câini

Populația de câini de pe stradă crește constant și exponențial, în primul rând din cauza proprietarilor neresponsabili. Numai sterilizarea completă poate reduce această imensă suferință a animalelor într-un mod durabil și uman. Cu mesajul “Sterilizează, nu ucide!”, echipa Tierhilfe Hoffnung e.V. luptă pentru drepturile animalelor de pe stradă persecutate încă din anul 2000.

CITEȘTE ȘI. Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?!

Numai în anul 2023, au fost efectuate 20.948 de sterilizări. Aceste eforturi urmează să fie din nou sporite semnificativ cu ajutorul proiectului pilot.

Câinii din stradă ajung în adăposturi

Atât centrul de sterilizare și înregistrare, cât și proiectul model sunt un motiv de speranță că noi, oamenii din România, putem lucra împreună pentru a reduce în sfârșit populația de câini de pe stradă într-un mod uman. Solicităm ca cele peste 100 de adaposturi publice din țară să fie transformate în centre de sterilizare și înregistrare.

CITEȘTE ȘI. Argeșul pe primul loc. A devenit tradiție în comuna Hârtiești. Sute de câini se vor întrece în frumusețe!

Pentru locații și date, consultați calendarul de pe www.smeura.com.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă se opun vehement

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă...

Alte știri din aceeași categorie