26.8 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 iulie, 2024

Nu disperați. Până când vor fi încărcate cardurile de alimente? Anunț de ultimă oră!

Alte Știri

Nu disperați. Până când vor fi încărcate cardurile de alimente? Anunț de ultimă oră! Românii au început să primească de pe data de 15 aprilie banii pe cardurile de alimente. Sumele sunt folosite pentru achiziționare de produse alimentare și de mese calde. Este absolut interzisă cumpărarea băuturilor alcoolice și țigărilor cu acești bani.

Cei ce fac astfel de lucruri riscă să fie sancțiuni.

CITEȘTE ȘI. Decizie de ultimă oră. Ce se întâmplă cu cardurile de energie!

În acest an încărcarea cardurilor a fost într-o perioadă foarte bună. Banii ajung la români înainte de Sărbătorile Pascale.

Nu disperați. Până când vor fi încărcate cardurile de alimente? Anunț de ultimă oră!

Adrian Câciu, ministrul Proiectelor Europene, a făcut o postare pe Facebook despre livrarea banilor pe cardurile sociale. Astfel, românii care nu au primit încă banii, aceștia vor ajunge la beneficiari până pe data de 25 aprilie.

CITEȘTE ȘI. Când se dau pensiile de Paște, în luna mai. De ce apar întârzieri?

„De mâine, 15 aprilie, începe încărcarea cardurilor de alimente (tichete sociale) cu o nouă tranşă de 250 lei pentru un număr de aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili. Procesul de încărcare a cardurilor se va desfăşura în perioada 15-25 aprilie 2024”, a scris ministrul pe pagina oficială de Facebook.

Fiecare beneficiar primește suma de 250 de lei. Banii ajung la români o dată la două luni. Trebuie menționat faptul că în perioada 2025-2027, această suma se va înjumătăți. Astfel, sprijinul de la stat va fi în valoare de 125 de lei.

CITEȘTE ȘI. Când intră pe card banii românilor pentru masa de Paște

În România sunt aproximativ 2,6 milioane de beneficiari. printre aceștia se află copii și adulții ce suferă de un handicap grav, accentuat și mediu, iar veniturile acestora nu depășeșc 2.000 de lei. De asemenea, banii ajung și la familiile cu cel puțin doi copii în întreține sau monoparentale, ale căror venituri pe membru de familie este mai mic sau egal cu 675 de lei.

CITEȘTE ȘI. Bani de la Stat. Se acordă 10.000 de lei de persoană. Banii intră în card

Suma de 250 de lei ajung și la familiile sau persoanele ce au dreptul la ajutorul de incluziune. Aceștia sunt stabiliți în baza Legii nr. 196/2016. Nici pensionarii ce au venituri egale sau mai mici de 2.000 de lei nu sunt uitate. Cei 250 de lei ajung și la persoanele fără adăpost.

Lista beneficiarilor este actualizată lunar de către Ministerul Muncii și al Solidarității Sociale. De asemenea, pentru cei ce sunt introduși ulteior în programul ”Sprijin pentru România” se oferă noi suporturi electronice.

CITEȘTE ȘI. Unde poți suna dacă nu ai primit banii pe cardurile de alimente?

Banii sunt livrați prin intermediul programului „Sprijin pentru România”. Acesta vine în sprijinul persoanelor defavorizate din punct de vedere economic.

Pot exista și anumite probleme, însă nu legate de livrarea banilor. Beneficiarii nu pot lua legătura cu reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, conform stirilebzi.ro.

CITEȘTE ȘI. Cafea, tutun și țigări pe cardurile sociale. Ce cumpără românii când le intră banii pe card

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie