23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Câți bani îți dă Statul ca să îți montezi panouri fotovoltaice în anul 2024. Ce trebuie să faci pentru asta?

Alte Știri

Câți bani îți dă Statul ca să îți montezi panouri fotovoltaice în anul 2024. Ce trebuie să faci pentru asta? La finalul lunii februarie, Guvernul a aprobat bugetul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) pentru anul în curs.

În acest an, noua sesiune a programului Panouri fotovoltaice Casa Verde 2024 va avea un buget record de 2 miliarde de lei. Aceasta va începe, cel mai probabil, la vară sau în debutul toamnei.

CITEȘTE ȘI. Vouchere pentru cei cu pensii mici. Ajung Direct prin Poștă

”Casa Verde Fotovoltaice este cel mai solicitat program, astfel că pentru înscrierile pe care le vom organiza în anul 2024, am alocat un buget record în valoare de 2 miliarde de lei.

Câți bani îți dă Statul ca să îți montezi panouri fotovoltaice în anul 2024. Ce trebuie să faci pentru asta?

De asemenea, dispunem pentru anul 2024 de un buget de 250 de milioane de lei pentru lansarea unei sesiuni de finanțare ce vizează înscrierea unităților de cult, a instituțiilor publice și entităților juridice non-profit din domeniul asistenței sociale care doresc instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru clădirile în care își desfășoară activitatea”, a transmis AFM.

CITEȘTE ȘI. Dispar ouăle din toate supermarketurile! Cât este prețul la ouă înainte de Paște!

În luna martie, Laurențiu Neculaescu, președintele AFM, a spus la DC News că aproximativ 100.000 de gospodării din România vor primi fonduri în cadrul noii sesiuni a programului pentru a-și instala panouri fotovoltaice. Sesiunea din 2024 a Programului Casa Verde Fotovoltaice va fi lansată în perioada iulie-august-septembrie 2024.

Prin acest program, statul român acordă o finanţare de maximum 20.000 de lei. Condiția primară este aceea ca beneficiarul să suporte o contribuţie proprie de 2.000 de lei.

CITEȘTE ȘI. Când se dau pensiile de Paște, în luna mai. De ce apar întârzieri?

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 finanțează instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice cu o putere minimă de 3 kW (kilowați) pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în sistemul energetic naţional. Acest lucru este prevăzut în ghidul de finanțare.

CITEȘTE ȘI. Când intră pe card banii românilor pentru masa de Paște

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a-ți putea monta panouri fotovoltaice în 2024?

Pentru ca un cetățean român să poată primi finanțarea de maximum 20.000 de lei de la stat, acesta trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

  • a) să aibă domiciliul în România;
  • b) să nu aibă obligaţii restante la bugetul de stat şi la bugetul local;
  • c) să domicilieze la adresa unde se va implementa proiectul;

CITEȘTE ȘI. Noua lege a pensiilor. Când se dă cea de-a 13-a pensie, la seniori? Vizați sunt 1 milion de români

Lista condițiilor nu se oprește aici. Cetățeanul care aplică pentru finanțare trebuie să fie proprietar al imobilului-construcţie pe care se amplasează sistemul de panouri fotovoltaice.

De asemenea, imobilul pe care se implementează proiectul nu trebuie să fie afectat de sarcini în favoarea unei persoane juridice sau a unei entităţi care desfăşoară activităţi economice, cu excepţia cazului în care este afectat de o ipotecă imobiliară. În plus, destinaţia construcţiei trebuie să fie doar pentru locuinţă sau anexe care o deservesc.

CITEȘTE ȘI. Bani de la Stat. Se acordă 10.000 de lei de persoană. Banii intră în card

Apoi, solicitantul trebuie să se oblige să permită accesul persoanelor autorizate în vederea colectării datelor înregistrate de sistemul de panouri fotovoltaice şi verificării sistemului de panouri fotovoltaice finanţat.

IMPORTANT! În acest program nu este eligibil imobilul cu proprietăţi comune şi proprietăţi individuale, sub formă de bloc/condominiu, cu mai mult de două apartamente.

CITEȘTE ȘI. Super ofertă la Kaufland. Produsul la mare căutare în rândul gospodinelor este la aproape jumătate de preț, la raft de AZI

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie