19.1 C
Campulung Muscel
duminică, 19 mai, 2024

Centrul de Permanență Rucăr. Peste 10.000 de persoane vor beneficia de servicii medicale la standarde europene

Alte Știri

Centrul de Permanență Rucăr. Peste 10.000 de persoane vor beneficia de servicii medicale la standarde europene. Vorbim aici nu numai de locuitorii din Rucăr ci de cei din Dragoslavele și Dâmbovicioara.

Proiectul a fost inițiat de autoritățile locale din anul 2018. Activitatea se va desfășura într-o clădire care a aparținut Consiliului Județean Argeș și a dat-o primăriei din Rucăr spre folosință gratuită. Pentru această investiție s-a obținut o finanțare de 400.000 de lei. Proiectul s-a executat în conformitate cu prevederile legale ale Direcției de Sănătate Publică Argeș.

Centrul de Permanență Rucăr. Peste 10.000 de persoane vor beneficia de servicii medicale la standarde europene

Funcționalitatea Centrului de Permanență Rucăr va fi asigurată de 7 medici și 7 asistente de specializare în Medicina de Familie și U.P.U. Lângă funcționează și un serviciul al Ambulanței Argeș.

“Pentru că îmi plac oamenii corecți, care spun adevărul cu toate cărțile pe masă, voi face câteva precizări:
Înainte de toate, cei care vor să se foloseasca de numele domnului Primar le recomand să se oprească înainte de a cădea în derizoriu.
Cei vizați, cu siguranță, pricep ce vreau să spun, iar restul rucărenilor trebuie să știe cum au stat faptele.
Nu am afirmat niciodată că proiectul de hotărâre privind Centrul de Permanență din Rucăr a fost inițiat de mine, însă a fost ideea mea, dl. primar l-a initiat (dânsul poate confirma acest lucru).

CITEȘTE ȘI. Anunț arzător pentru toți clienții. Ai contract la Enel? E foarte important să știi asta!

Era firesc ca întreaga documentație să fie semnată de către acesta pentru că prin natura funcției deține aceste prerogative.
Eu nu mi-am asumat în niciun moment toate creditele pentru înființarea Centrului, însă m-am luptat din răsputeri, iar dl. Mihai Nistor (coordonatorul Centrului de Permanență poate confirma), să finalizez acest proiect și să obțin toate avizele necesare funcționării.
Cea mai grea provocare, așa cum am mai spus a fost găsirea personalului medical calificat (fără de care acest Centru ar fi rămas doar o clădire frumos amenajată și dotată, dar nefuncțională).
Membrii CL si dl. primar știu că simpla inițiere a unui proiect nu este suficientă. Este nevoie de foarte multă muncă și implicare.
Implicarea și efortul meu pentru definitivarea acestui proiect a avut loc atât în perioada în care dl. primar a fost prezent, cât și în perioada în care eu l-am substituit.
Dl. Dulamă a fost invitat sa fie alături de noi, în data de 06.04.2024, la prezentarea noului Centru de Permanență din Rucăr invitaților noștri, printre care și ministra Justiției, doamna Alina Gorghiu, și prefectul județului, domnul Radu Perianu.
Centrul de Permanență Rucăr este un proiect de suflet al unei echipe de oameni hotărâți și consider că ar trebui să ne bucurăm de această realizare benefică tuturor cetățenilor și să ne implicăm în continuare pentru menținerea funcționalității acestuia.
Dlui. primar îi doresc multă sănătate de acum înainte!
Doamne ajută!”, a scris Ion Pîrnuță pe pagina sa de socializare.
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

VIDEO. JUGUR e Acasă. Este locul sufletului meu. De aici fluierul a ajuns vedetă la muzeul Brukenthal

VIDEO. JUGUR e Acasă. Este locul sufletului meu. De aici fluierul a ajuns vedetă la muzeul Brukenthal. Autoritățile locale...

Alte știri din aceeași categorie