14 C
Campulung Muscel
vineri, 29 martie, 2024

Promoţii şi Oferte Zilnice la Salina din Câmpulung!

Alte Știri

Cînd păşeşti înăuntru, parcă ai călca într-un palat de zăpadă. Stratul fin de sare îţi ia ochii, iar atmosfera caldă te îmbie să te aşezi. Salina Victoria Sănătăţii se numără printre puţinele de acest gen din ţară, care au un generator de aerosoli salini, pentru o vindecare rapidă şi eficientă a afecţiunilor aparatului respirator şi chiar a anxietăţii. Salina se adresează tuturor, indiferent de vîrstă şi funcţionează în regim de colaborare cu Casa Asigurări de Sănătate.

Tratament, profilaxie, divertisment şi agrement

Ctitorii acestei oaze de sănătate de la Câmpulung sînt soţii Maria şi George Vlădău, proiectul fiind realizat în strînsă colaborare cu Iosif Viezer, un specialist în domeniu, care a construit peste 100 de saline artificiale, în ţară şi în străinătate. „Salina se adresează tuturor, indiferent de vârstă, nu are reacţii adverse la nici un diagnostic. Înainte de a fi tratament, este şi profilaxie, înainte de a fi profilaxie, este şi divertisment, dar şi agrement. Avem curăţenie datorită prezenţei sării, care omoară orice microb, avem linişte, avem igienă, avem şi muzică, dar şi lumină plăcută. Se adresează, în egală măsură, şi copiilor, fiind o posibilitate foarte bună şi eficientă pentru dezvoltarea imunităţii. Nu mai vorbim de bolile respiratorii, de infecţiile acute la copii, de astm, care-şi găsesc aici o şansă bună de ameliorare“, a declarat farmacista Maria Şucu Vlădău, fiică a Muscelului, din Măţău, de numele căreia se leagă un lanţ de farmacii şi un centru medical de recuperare.

Promoţii şi Oferte permanente

Spre deosebire de cele naturale, unde sînt temperaturi până la 15 grade Celsius, la salina din Câmpulung, temperatura ambientală este între 22 şi 24 grade Celsius. Pentru relaxare, în perete există un sistem de iluminare, în tonuri plăcute de roşu, roz, portocaliu şi albastru. Nu doar pardoseala, ci şi pereţii sunt acoperiţi cu sare adusă din Munţii Himalaya, de la Slănic Prahova şi din Austria, iar mediul din interior este aseptic, la fel ca într-o sală de operaţie. La intrare, o recepţioneră zâmbitoare îţi oferă toate indicaţiile necesare şi o pereche de botoşei de unică folosinţă. Punctul forte îl reprezintă, însă, aparatul cu ajutorul căruia cei din încăpere inhalează sarea, un generator de aerosoli salini ce pulverizează sarea în funcţie de afecţiuni, până la 1- 5 microni, ca să ajungă în celule, sau până la 10 microni, ca să ajungă în plămîni. Cele 45 de minute ale unei şedinţe de terapie sunt ca şi cum ai sta o zi la mare sau 4 – 5 ore într-o salină naturală. O şedinţă pentru copii durează 20 de minute. Preţurile pentru accesul la salină sunt nesemnificative, proprietarii dorind achitarea cheltuielilor de întreţinere, nu o amortizare rapidă a investiţiei. Astfel, pentru o şedinţă, un adult plăteşte 5 lei, iar un copil, doar pe jumătate. Pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă, la o şedinţă plătită se oferă una gratuită. Salina este deschisă pe tot parcursul săptămânii, de luni şi până sâmbătă, între orele 08.00 – 16.00.

Beneficii multiple

Salinele terapeutice sunt recomandate în afecţiuni ale sistemului respirator, cu precădere persoanelor care suferă de bronşite cronice, emfizeme pulmonare, răceli sezoniere, dermatite alergice, psoriazis, alergii cu simptome respiratorii, astm bronşic, tulburări de metabolism, anxietate, tulburări de somn, în terapia rănilor şi arsurilor, dar şi în disfuncţiile tiroidiene. Curele saline duc, de asemenea, şi la îmbunătăţirea tonusului general, ştiut fiind că sarea ajută la eliminarea secreţiilor ce stagnează în plămîni sau în sinusuri şi împiedică dezvoltarea infecţiilor.

Ultimele Știri

Data când va fi gata noua Creșă, construită după Revoluție, în Câmpulung Muscel

Data când va fi gata noua creșă, construită după Revoluție, în Câmpulung Muscel. Primărița Elena Lasconi a anunțat că...

Alte știri din aceeași categorie