30 C
Campulung Muscel
miercuri, 19 iunie, 2024

PSD. Susținem învățământul pedagogic din Câmpulung și din România!

Alte Știri

PSD. Susținem învățământul pedagogic din Câmpulung și din România! Au început dezbaterile în Parlament pe proiectele Legilor Educației.

PSD a depus 790 de amendamente, cele mai multe și cele mai pertinente. Și sper că în curând cât mai multe dintre acestea vor fi adoptate pentru binele învățământului românesc, a scris deputatul Simona Bucura Oprescu pe pagina sa de socializare.
Proiectele de legi elaborate de actualul ministru liberal al Educaței vizează în mod direct și învățământul pedagogic. Și prevăd eliminarea specializării de „#învățător” din oferta educațională a colegiilor pedagogice. Dar și înlocuirea acestei specializări cu specializarea “pedagogia învățământului primar”.
Totodată, același proiect de lege condiționează absolvenții de învățământ pedagogic de absolvirea studiilor superioare pentru a se putea titulariza pe un post din învățământul primar.

PSD. Susținem învățământul pedagogic din Câmpulung și din România!

Cu alte cuvinte, un absolvent de #învățământ pedagogic nu se poate titulariza pe un post în învățământul primar decât după ce va absolvi studii superioare de licență.
Ceea ce este nedrept, căci, spre comparație, un absolvent al specializării educator-puericultor poate ocupa un post în învățământul primar sau ante-școlar!

Ar fi o lovitură devastatoare pentru învățământul #pedagogic, un exponent de seamă al acestuia fiind și Colegiul Pedagogic Carol I din Câmpulung!

Sunt o susținătoare a învățământului pedagogic din Câmpulung și din România. Iar PSD se opune propunerii ministrului liberal al Educației de desființare, practic, a liceelor pedagogice.
Din acest punct de vedere, cel mai important amendament la Legile Educației pe care îl susține PSD este următorul:
“Prin absolvirea cu diplomă a specializării învățător, educator-puericultor din cadrul filierei vocaţionale, profil pedagogic, se consideră îndeplinite condiţiile de formare psihopedagogică. Și de calificare necesare ocupării funcţiei didactice de învățător, educator-puericultor, educator educaţie timpurie, educatoare/ educator.”.
Schimbarea modului de formare a învățătorilor nu este o soluție, mai ales în condițiile lipsei acute de profesori dedicați!
Importanța, tradiția, rolul liceelor pedagogice, și cu atât mai mult al Colegiului din Câmpulung, nu mai trebuie demonstrate.
Mai mult, majoritatea absolvenților de Colegiul Pedagogic din Câmpulung urmează cu succes cursurile universitare. Ceea ce nu ar trebui să însemne renunțarea la specializarea timpurie prin liceele și colegiile pedagogice.
Dimpotrivă, acestea ar trebui consolidate, valorificându-se punctele lor forte: practica pedagogică, rezultatele la examenele de titularizare, calitatea pregătirii profesionale a acestor absolvenți, a mai scris deputatul Simona Bucura Oprescu pe pagina sa de socializare.
Ultimele Știri

Momente emoționante. 43 de notari publici noi, în România

Momente emoționante. 43 de notari publici noi, în România. Ceremonia de depunerea a jurământului a avut loc la Ministerul...

Alte știri din aceeași categorie