4 C
Campulung Muscel
duminică, 8 decembrie, 2024

În Argeș funcționează patru complexe de tip familial

Alte Știri

Domnule director vă rugăm să ne spuneţi dacă în anul 2013 a crescut numărul copiilor instituţionalizaţi, în centrele din Argeş, şi, dacă da, care este acesta?

– În 2013 numărul copiilor instituţionalizaţi a scăzut de la 467 în 2012 – la 431 în 2013. Constatăm totuşi o creştere a numărului de copii care beneficiază de serviciile centrelor de zi, unde în 2012 erau înregistrate 179 de cazuri, iar în 2013 numărul acestora a ajuns la 241.

Spuneţi-ne dacă au existat cazuri de adopţie şi care au fost numărul acestora? Dacă au existat şi cazuri de adopţie internaţionale?

– În cursul anului 2013 au fost atestate pentru adopţie 63 de familii din judeţul Arges, iar 60 de copii au fost declaraţi adoptabili, din care 19 au fost încredinţaţi în vederea adopţiei, iar pentru 14 copii a fost încuviinţată adopţia. În privinţa copiilor, care au devenit adoptabili, vârsta este cuprinsă între 1 şi 13 ani şi sunt  copii sănătoşi, copii cu probleme de sănătate, români şi romi. Cât priveşte adopţia internaţională, în judeţul Argeş în cursul anului trecut nu s-a iniţiat nicio procedură de potrivire cu vreun copil clasificat pentru acest tip de adopţie.

Ce proiecte de investiţii aveţi în plan pentru anul 2014?

– În primul rând urmărim finalizarea a două proiecte demarate în 2012 privind extinderea Centrului pentru copii cu handicap Trivale –  respectiv Modernizarea centrului de zi din cadrul Complexului de tip familial Valea Mare. După aprobarea bugetului pentru anul 2014, vom putea lua în calcul şi alte investiţii.

Câte complexe de tip familial există în Argeş?

– La nivelul judeţului Argeş funcţionează în prezent patru complexe de tip familial – Casa Noastră, Dumbrava Minunată, Centrul de tip familial Găvana şi Complexul de tip familial Valea Mare.

Ce ne puteţi spune despre proiectul de la Câmpulung? Când va începe construcţia, ce durată are, dacă se organizează licitaţie, dacă s-a organizat cine este câştigătorul?

– Proiectul de la Câmpulung este un parteneriat cu fundaţia SERA, aprobat de Consiliu Judeţean, care pune la dispoziţie doar terenul. Fundaţia SERA asigură finanţarea integrală a proiectului. Nu există licitaţie. După finalizarea construcţiei, SERA ne-o va pune la dispoziţie. Valoarea cheltuielilor estimate de fundaţia SERA România este de maximum 300.000 de euro. Din această sumă, 290.000 de euro sunt pentru serviciile de proiectare, lucrările de construcţie şi pentru dotarea casei de tip familial, iar 10.000 de euro vor fi destinaţi cheltuielilor necesare reintegrării familiale a copiilor şi tinerilor din cadrul complexului.

Ultimele Știri

Când România, fierbe… Numai la Câmpulung Muscel se putea întâmpla așa ceva!

Când România, fierbe... Numai la Câmpulung Muscel se putea întâmpla așa ceva! Culmea și la primele ore ale dimineții....

Alte știri din aceeași categorie