7.5 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 aprilie, 2024

Remedii naturale în luna Ianuarie: Ginkgo biloba

Alte Știri

Peter Crane, decan al Yale School of Forestry & Environmental Studies, a scris o carte foarte interesantă, considerată a fi biografia acestui copac extraordinar. Acolo, el explică faptul că această plantă reprezintă o ciudățenie biologică pentru că ea nu mai are nicio rudă. Nu există specii de Ginkgo. Dacă ne gândim la flori sau la plantele cu flori, există aproximativ 350.000 de specii. Într-un anumit sens evolutiv, ele sunt echivalentul unei singure specii de Ginkgo. Cândva, demult, a mai avut ceva rude asemănătoare, dar până azi a supraviețuit doar această variantă singuratică, dacă e să ne gândim că nu mai are deloc „neamuri” în lumea plantelor. În schimb, are proprietăți considerate magice. Ginkgo biloba este un arbore care poate crește în condiții foarte vitrege, chiar și pe piatră seacă, la fel ca și caprele de munte, toate asociate cu Saturn şi semnul Capricornului.

De aceea, este cultivat peste tot, chiar și pe marginea drumului. Pentru că el rezistă în orice mediu. Copacul își scutură semințele toamna foarte târziu, sfârșitul lui noiembrie sau în decursul lunii decembrie. Semințele sunt cărnoase și rotunde, de culoare galben – pământiu și foarte zemoase. Japonezii le numesc „caisa de aur” şi consideră că ele realizează echilibrul dintre cer și pământ.

Aici cred că ar trebui să ținem cont şi de faptul că Saturn este o planetă de frontieră, cel care face legătură între vizibil și invizibil, între material și spiritual, între lumea materială și cea a ierarhiilor superioare. Saturn guvernează și dinții, unghiile și părul (copacul de Ginkgo se mai numeşte şi Părul fecioarei), ceea ce, de fapt, supraviețuiește mult timp după moartea noastră, adică în Timpul de după moarte. Pierderea memoriei este un proces în desfășurare care poate fi limitat, încetinit. Saturn nu înseamnă doar pietrificare, ci și încetinire. Astfel, substanțele active din planta de ginkgo încetinesc, inhibă anumite procese care ne cauzează diverse probleme și, de asemenea, restructurează.

Antioxidanții prezenți în frunzele de Gingko biloba pot neutraliza radicalii liberi și pot reduce sau chiar ajută la prevenirea unora dintre daunele produse de aceștia. Această plantă blochează și „lipirea” trombocitelor împiedicând astfel formarea de cheaguri de sânge. Planta de Ginkgo biloba conține o cantitate foarte mică de fier, dar este bogată în flavonoide, alfa-lactone cu vitaminele A, B1, B2, B5, B6, C, ginkgolide. Acestea sunt substanțele care acționează în organismul nostru cu efectele cele mai puternice.

Saturn guvernează vitaminele C, K, acidul para-aminobenzoic (PABA) și bioflavonoidele. Mineralele guvernate de Saturn sunt calciul, fluorul, sulful și vanadiul. Aportul de bioflavonoide ajută vitamina C să păstreze capilarele elastice și permeabile și să mențină colagenul sănătos. Saturn întârzie sau inhibă și de aceea, guvernează vitamină K care are rol coagulant. Este vitamina care ne împiedică să sângerăm până la moarte prin orice rană deschisă.

Lipsa de vitamina C (împreună cu lipsă de vitamina E, guvernată de Venus) poate duce la formarea de cheaguri de sânge (trombi). Lipsa de bioflavonoide poate conduce la fragilitatea venelor (Saturn guvernează și venele). Spre exemplu, cei care se învinețesc ușor și din orice pot avea lipsă de bioflavonoide sau de vitaminele C și/sau E. Lipsa de vitamina C și de bioflavonoide poate conduce la slăbirea arterelor și de aceea pe ele se depun tot felul de alte substanțe și se întăresc (ateroscleroză).

„Organismul uman nu își poate sintetiza propria vitamină C și tocmai de aceea trebuie să și-o procure din alimente sau din alte surse. Sensibilă la lumină, căldură și vapori de apa, vitamina C este necesară în formarea colagenului, o proteină ce da tărie oaselor, cartilagiilor, mușchilor și vaselor de sânge și contribuie la bună menținere a capilarelor, oaselor și dinților. Simptomele lipsei de vitamină C sunt: oboseală, astenie, slăbiciune, stare de depresie, lipsa poftei de mâncare, dureri osoase moderate, amețeli, piele uscată, edeme, gingivită, hemoragii.” (http://www.sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/vitamina-c_2647).

De asemenea, se vorbeşte despre efectul afrodisiac al plantei de Ginkgo. Dar acesta are legătură tot cu faptul că planta îmbunătățește sistemul circulator. Substanţele pe care le conţine nu cresc dorința sexuală, libidoul, ci previn impotenţa.

 

Ultimele Știri

Cât costă să renovezi complet un apartament cu 2 camere, în anul 2024

Cât costă să renovezi complet un apartament cu 2 camere, în anul 2024. Suma nu este deloc una mică....

Alte știri din aceeași categorie