10.7 C
Campulung Muscel
duminică, 5 mai, 2024

Pensionarii argeșeni vor lua cu asalt o stațiune, denumită perla României, înainte de Revoluție

Alte Știri

Pensionarii argeșeni vor lua cu asalt o stațiune, denumită perla României, înainte de Revoluție. Baza de tratament de la Ocna Mureș se redeschide la începutul lunii mai. A fost vorba despre o investiție de 8 milioane de euro, fiind vorba despre fonduri publice. Complexul balnear va continua tradiţia balneo-climaterică începută chiar în 1897.

O stațiune balneoclimaterică legendară, de peste 120 de ani, se va redeschide curând pentru turiști. Renumită pentru băile sărate, înființată la sfârșitul secolului XIX, baza de tratament a fost modernizată și reabilitată cu aproape 30 de milioane de lei. În momentul de față sunt făcute ultimele pregătiri și se angajează personal, scrie evz.ro.

Pensionarii argeșeni vor lua cu asalt o stațiune, denumită perla României, înainte de Revoluție

Este vorba despre Ocna Mureș, un oraș mic din Transilvania, renumit pentru băile sărate. Până la mijlocul secolului al XIX-lea, râul Mureș curgea în imediata apropiere a masivului de sare. Baza de tratament și agrement de la Ocna Mureș va fi disponibilă pentru public și pacienți de la începutul lunii mai 2023, odată cu deschiderea sezonului estival.

Despre ce tarife este vorba

Un bilet pentru o zi pentru un adult costă 60 de lei, de luni până vineri, respectiv 70 de lei pentru zilele de sâmbătă și duminică. Copiii cu vârsta între 7 și 14 ani vor plăti 35 de lei/zi, iar cei mai mici de 7 ani vor avea intrarea gratuită.

Există și tarife pentru un interval de 1-4 ore, respectiv 45 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii. Depășirea celor 4 ore se va taxa suplimentar, astfel: primele 20 de minute – 3 lei, peste 20 de minute, câte 10 lei la fiecare 30 de minute.

Tarifele abonamentelor vor fi de 50 de lei/zi pentru adulți, respectiv 25 de lei/zi la copii, perioada minimă de abonament fiind de 7 zile. Abonamentele de până la 20 de zile vor fi valabile maximum 45 de zile de la data emiterii, iar cele de peste 20 de zile vor avea o valabilitate de 90 de zile.

Societatea va avea un contract și cu Casa de Pensii și probabil și cu Casa de Asigurări de Sănătate, ceea ce va permite și derularea de proceduri gratuite de tratament pentru asigurați.

Când a fost înființat complexul balnear

Noul complex balnear de la Ocna Mureș a fost construit din fonduri publice. Finanțarea a fost alocată de Consiliul Județean Alba și Consiliul Local Ocna Mureș. Complexul balnear va continua tradiţia balneo-climaterică începută în 1897 de baronul Solvay, care a construit primele băi sărate din oraș. Acesta era patronul uzinei de produse sodice din zonă.

Apa sărată a fost captată și pusă la dispoziția celor care aveau nevoie de tratament. De la o adâncime de peste 1.500 de metri. Concentrația este deosebit de mare, de 266 grame /litru. Acest lucru face ca apele sărate de la Ocna Mureș să fie eficiente în tratarea afecțiunilor reumatice, neurologice, ginecologice.  posttraumatismale.

De-a lungul vremii, sute de mii de oameni din toată ţara au venit în stațiune. Adică la Ocna Mureș, ca să-şi trateze afecţiunile reumatice.

Localitatea avea mai multe instalații de tratament. Printre care un solariu cu amenajări pentru aeroterapie și helioterapie. Instalații pentru electroterapie, băi calde, apă minerală sărată concentrată.

Ultimele Știri

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel. Vorbim aici de o părticică...

Alte știri din aceeași categorie