web analytics
Breaking News

Documentarul „Marea Unire – România, la 100 de ani”, proiectat în premieră în SUA

Documentarul „Marea Unire – România, la 100 de ani”, proiectat în premieră în SUA

Documentarul „Marea Unire – România, la 100 de ani” a fost proiectat, luni, 14 mai 2018, în premieră în Statele Unite ale Americii, la Ambasada României din Washington, în prezența unui public numeros.

Evenimentul a fost deschis de ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, care a remarcat caracterul aparte al documentarului, centrat pe experiențele oamenilor din perioada Marii Uniri. “Sărbătorim în acest an 100 de ani de la Marea Unire, iar pentru membrii diasporei, dar și pentru noi toți, este un lucru extraordinar să putem vedea aceste mărturii de istorie majoră. În film vedem români adevărați care au trăit experiențe dramatice. Personajele contemporane cu evenimentele dau o valoare aparte acestui film emoţionant. Vedem cum a fost modelat cursul istoriei în așa fel încât să se ajungă la Marea Unire a Românilor, a declarat ambasadorul George Cristian Maior.

El a felicitat Agerpres pentru inițiativa de a realiza filmul documentar, un film eveniment care ajută publicul să înțeleagă mai bine ce s-a petrecut acum o sută de ani. De asemenea, George Cristian Maior a afirmat că Ambasada României la Washington va distribui filmul tuturor comunităţilor de români din Statele Unite ale Americii.

La rândul său, directorul general al Agerpres, Alexandru Giboi, a arătat că prima proiecție în afara granițelor României a avut loc la Chișinău, un loc simbolic legat de Marea Unire, acum având loc premiera în America de Nord. Alexandru Giboi consideră că realizarea filmului reprezintă un demers unic în anul sărbătoririi Centenarului, un eveniment complet şi relevant pentru contextul unic pe care îl traversăm.

La Ambasada României se mai află expusă expoziția de fotografie “România: Evoluţie – 100 ani”, în ediţie specială realizată tot de Agerpres pentru marcarea Centenarului Marii Uniri. Expoziția va rămâne în ambasadă până la finalul anului.

About The Author

Related posts