Laboratorul PCR de la Câmpulung a devenit funcțional
Laboratorul PCR de la Câmpulung a devenit funcțional

Laboratorul PCR de la Câmpulung a devenit funcțional

Laboratorul PCR de la Câmpulung a fost avizat de DSP, la începutul săptămânii, urmând să facă analize COVID în paralel cu cel de la Mioveni, pentru certificarea rezultatelor, sau chiar cu Institutul ”Matei Balș”, așa cum ne-a spus primarul Liviu Țâroiu în cadrul unei conferințe de presă, care a completat că nu s-a stabilit care va fi centrul care va analiza în paralel cu Câmpulungul. Până când acest Laborator PCR a devenit funcțional a crescut alarmant numărul bolnavilor de Covid 19 la Câmpulung.

Potrivit lui Liviu Ţâroiu, „a fost întârziat, pentru că trebuia să avem un mijloc de transport autorizat pentru probele care se recoltează în spital, până la laborator. Spitalul are la dispoziţie o ambulanţă, pe care a luat-o din alte transferuri, şi vineri, 19 iunie a fost autorizată.”

Cât priveşte costul laboratorului de testare PCR, estimarea din solicitarea lui Nicolaie Alexe se cifra la 640.000 lei. „Aceşti bani nu existau şi a trebuit să luăm o hotărâre în Consiliul Local, să aprobăm această sumă spitalului din două surse: Consiliul Local şi sponsorizarea pe care Holcim a dat-o spitalului, de aproximativ 250.000 lei. Municipiul a venit cu diferenţa de 360.000 lei, ca să ajungem la cei 640.000 lei solicitaţi. Surpriză: laboratorul a costat 340.000 lei!”, a dezvăluit primarul ceea ce se ştia deja: economia înregistrată la achiziţia acestei dotări, economie care figura la rectificarea de buget din 18 mai, când director era încă Andrei Aron.

About The Author

Related posts