14.1 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 28 mai, 2022

Profesorul Ion Dumitraşcu, singurul liberal cu state vechi al organizației câmpulungene

Alte Știri

Profesorul Ion Dumitraşcu, singurul liberal cu state vechi al organizației câmpulungene. Și-a făcut apariția la întâlnirea pe care președintele interimar al PNL Argeș, Alina Gorghiu a avut-o cu politicienii din organizația PNL Câmpulung.

Anul acesta împlinește 80 de ani și este foarte activ în politică și la această vârstă. În timpul carierei sale de atletism, nu mai puțin de 22 de sportivi pregătiți de Ion Dumitrașcu au ajuns să evolueze la Jocurile Olimpice.

A ajuns pe meleaguri muscelene după şcoala primară făcută la Corbu, în Olt, în partea muntenească a judeţului. De fapt, tot un fel de Argeş, lângă Hârseşti şi Bârla, comuna natală fiind inclusă un timp în Regiunea Argeş.

A terminat cele şapte clase primare, a dat examen la Colibaşi şi a ajuns elev tocmai la Grupul Şcolar Minier din Câmpulung. Clasă de mecanică, practică la Pescăreasa, în cadrul Exploatării Miniere, dar prin 1959 s-au schimbat lucrurile.

În 1960 a terminat şcoala profesională, iar cu aprobare ministerială a ajuns la Întreprinderea Mecanică Muscel, ulterior ARO, mecanic pregătit la liceul de la Pescăreasa. Doar doi ani a durat activitatea lui Ion Dumitraşcu în câmpul muncii, fiindcă, în 1962, a plecat în armată, la Hunedoara. Au fost doi ani de muncă la IMM, au urmat doi ani de serviciu militar… Dar între timp intervenise sportul. Atletismul, mai precis.

În anul 1970 a reușit să plece, prin transfer, de la uzină la Clubul Sportiv Muscelul, ca antrenor de atletism. Ajuns şi profesor cu jumătate de normă la liceu – ulterior a absolvit şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Ion Dumitrașcu a declarat pentru Jurnalul de Argeș, că avea un stil de lucru care i-a favorizat apropierea de copii şi de sportivi.

Ion Dumitraşcu a preluat conducerea Clubului Sportiv Muscelul în 1977. Urma să o predea 24 de ani mai târziu, apoi să rămână o perioadă expert în cadrul CS Muscelul.

Înainte să plece de la club, Ion Dumitrașcu, sau nea Ionică a intrat şi în politică. Asta se întâmpla prin 1996, atunci când Ştefan Dan, unul dintre prieteni, l-a atras către PD.

„Pe atunci era preşedinte doamna Rolea, care era şi consilier judeţean. Iar în 2000 a fost problema cu candidatura la primar. Eu am fost alesul partidului, dar Cîrstoiu lucra cu Buta, spera să îl aducă la noi, aşa că a direcţionat voturile… Au fost rezultate rele atunci şi m-au pus pe mine preşedinte şi am refăcut organizaţia. Şi iar a venit Buta şi a luat organizaţia deja făcută, a devenit preşedinte cu sprijinul lui Boureanu”, povesteşte Dumitraşcu slalomul făcut prin politică pentru Jurnalul de Argeș.

A fost consilier local timp de trei mandate, până în 2016, şi spune că, citez, „cel mai mult m-au deranjat aranjamentele, cum a fost cu Kaufland-ul la Câmpulung”.
Acum e membru PNL, după transformările cu PD-L şi fuziunea cu liberalii. „Puteam să plec cu Ordonanţa 55, am fost curtat de PSD, dar am considerat că nu te mai numeşti politician dacă treci de colo-colo. Dacă ai un crez politic, rămâi acolo. Am discutat atunci problema cu Călin Andrei”, mai spune nea Ionică, pentru Jurnalul de Argeș.
A fost făcut Cetăţean de Onoare al Câmpulungului, dar ştie că şi alte lucruri contează, nu doar politica, sportul şi administraţia. Îşi găseşte timp de un pescuit cu fiul, Viorel, inginerul care a fost desemnat ani de-a rândul cel mai bun jucător de fotbal la competiţiile amicale organizate în Muscel, şi deseori îl vezi la plimbare cu nepoţii, Ioana şi Mihnea, care deja au crescut şi încep să fie mândri de omul înalt, cu părul alb, care îi însoţeşte pe bulevard.

Ultimele Știri

S-a instalat bâlciul în centrul Câmpulungului…

S-a instalat bâlciul în centrul Câmpulungului...Deocamdată circulația în zonă nu a fost oprită decât cea pietonală. În fața fostului club...
Dr.Max - farmacie online

Alte știri din aceeași categorie