9.4 C
Campulung Muscel
duminică, 5 mai, 2024

Ajunşi pe meleagurile muscelene, poliţiştii nemţi ne învaţă cum să devenim responsabili! Aflaţi de ce au venit la noi!

Alte Știri

Sunt 4 nemţi, Christiane Kruger, Alex Urban, Les Herden şi Antonjio Slavicek, iar 3 dintre ei sunt poliţişti. Doi se ocupă şi de câinii poliţişti din cadrul Poliţiei din Germania. Au venit să ne ajute, au vrut să vadă care sunt condiţiile în adăpost, s-au interesat de un adăpost mai sărac, unde este nevoie de ajutor. Ei se ocupă acum de tot ceea ce înseamnă cuştile şi tot ce se poate lua la noul adăpost. Ei sunt pe cont propriu. Au mai venit aici pentru un adăpost de lângă Bucureşti. Apoi, au ales Câmpulungul, pentru că s-au întâlnit cu Caterine Weber şi s-au interesat câteva luni de ce e aici şi apoi când au văzut că este cu adevărat nevoie de ei, au venit rapid.
“Am venit să ajutăm, aici chiar este nevoie de noi. Nu trebuie să fim noi exemple, voi trebuie să fiţi propriile voastre exemple de bunătate, de omenie, de civilizaţie. Aici ajută, montăm cuşti pe care să le poată lua uşor la noul adăpost, facem tot ceea ce este nevoie. Nu trebuie să ai bani ca să ajuţi, trebuie să ai o inimă mare. Noi vom lua şi un câine de aici. O căţeluşă care este de până în 8 kg, aşa cere compania cu care noi vom călători înapoi acasă. Trebuie să ne conformăm. Şi voi puteţi fi ca noi, dacă vreţi să ajungeţi undeva, fiţi responsabili”, spune unul dintre poliţiştii din Germania, Alex Urban.
Am dorit să aflăm cum au reuşit nemţii, să educe populaţia în aşa fel încât la ei nu se abandonează animale şi mai ales nu sunt schingiuite ca în România. Nemţii au răspuns foarte clar că toată educaţia porneşte de la vârste fragede, copiii trebuie educaţi să preţuiască tot ce e în jurul lor, să iubească toată creaţia lui Dumnezeu, numai aşa vor putea ajunge să fie responsabili: “Consider că voi, presa, aveţi un rol important în educarea, informare, cetăţenilor. Dacă voi veţi fi nişte ziarişti agresivi, acei ziarişti care aruncă cu bolovani în tot, atunci şi masa de oameni cărora vă adresaţi va avea această reacţie. Presa trebuie să informeze, nu se dezinformeze, trebuie să educe, nu invers, voi aveţi un rol important. Un alt rol îl are familia, nu trebuie să li se spună copiilor că acel căţel muşcă, să dai în el, să te fereşti, nu aşa se educă un copil, el trebuie să fie bine informat, orice căţeluş trebuie să aibă un stăpân, nu trebuie să fim agresivi cu ei, sunt fiinţe ca şi noi, nu trebuie să îi abandonăm, aşa ne educăm noi copiii, asta e civilizaţia noastră în Germania, şi credem că şi voi tindeţi spre o viaţă corectă. Copiii pot fi educaţi să iubească sau măcar să respecte animalele şi în cadrul Cluburilor Sportive”, spune poliţista Christiane Kruger.

În ceea ce priveşte abandonul câinilor, aici în România este foarte crescut, iar în Câmpulung, aşa după cum spun cei de la Asociaţia de Protecţia Animalelor, ANIMA, numărul câinilor cu stăpân ajunşi pe stradă este alarmant de mare: “Avem solicitări şi de la familii, să le luăm câinii că altfel îi aruncă pe străzi şi tot noi răspundem, aşa ne spun. Am luat foarte mulţi câini de rasă, pe care am reuşit în mare parte să îi dăm spre adopţie în Germania. Am avut un câine lup, rasă pură. Mai e o doamnă care a dat de înţeles că ar vrea să scape de un alt exemplar de câine lup… Avem chiuhaua, bichon, amstaff, dar şi alte rase, nu mai ştiu acum… Mă uimesc oamenii care dau o groază de bani pe rasele astea, apoi îi lasă pe drumuri. Nu sunt cazuri rare, avem chiar mulţi câini de rasă. Dacă muscelenii nu îi mai vor, îi iau cei din Germania. Acum avem o căţeluşă cu patru puiuţi pe care o dăm spre adopţie tot în Germania. Ei ne ajută foarte mult!” spun cei de la ANIMA.
Ultimele Știri

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel. Vorbim aici de o părticică...

Alte știri din aceeași categorie