19.1 C
Campulung Muscel
luni, 29 aprilie, 2024

Câmpulungeanul OCTAVIAN DUMITRAȘCU, în top 10 – pentru Argeș!

Alte Știri

Un singur câmpulungean în top 10 pentru Argeș, chiar dacă au mai fost nominalizați alți trei!

Vineri, 16 decembrie, Consiliul Județean Argeș a organizat prima ediție a Galei de Excelență “10 pentru Argeș”, un eveniment de marcă în cadrul căruia sunt evidențiate, apreciate și valorificate munca, performanța și rezultatele deosebite.

Au fost acordate premii pe 10 domenii:

# SPORT

# EDUCAȚIE

# MEDIUL DE AFACERI

# CERCETARE

# CULTURĂ

# SĂNĂTATE

# ADMINISTRAȚIE

# TURISM ȘI PROTECȚIA MEDIULUI

# SOCIAL

# PROMOVAREA ARGEȘULUI

“Gala de excelență – 10 pentru Argeș reprezintă un prilej de a aduce la un loc elitele județului Argeș. Prin acest eveniment, în premieră, dorim să aducem recunoașterea și recunoștința valorilor județului Argeș, respectiv a personalităților care, prin activitatea lor în anul 2016, au contribuit la promovarea și dezvoltarea județului. Și, din fericire, județul nostru are multe astfel de valori și elite care, din diferite motive, până acum nu au fost cunoscute sau a căror activitate nu a fost suficient de mediatizată dar care au adus plus valoare la nivel național și internațional județului Argeș” – președinte Consiliul Județean Argeș, Dan Manu.

Premiul de excelență al Anului 2016 – acad. Gheorghe Păun:  – Pe 1 Decembrie a fost decorat de Preşedintele României cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de cavaler.

Academicianul Gheorghe Păun a onorat cu multe titluri, printre care şi cinci de Doctor Honoris Causa, două primite în afara României, cetăţean de onoare al judeţului Argeş (2007), este singurul academician cu domiciliul în judeţ (la Curtea de Argeş). Cel mai citat informatician român, inclus de ISI în categoria „highly cited scientist”.

# În februarie 2016 a fost înfiinţată International Membrane Computing Society (IMCS), iar Gh. Păun a fost ales preşedinte de onoare al societăţii.

# În octombrie-noiembrie 2016, a întreprins o vizită în China, unde a ţinut lecţii de informatică teoretică studenţilor masteranzi şi doctoranzi şi a conferenţiat despre calculul membranar în mai multe universități din China, unde a primit și un  titlu de profesor onorific.

Pe 1 Decembrie a fost decorat de Preşedintele României cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de cavaler.

# La 8 decembrie a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii de Vest din Timişoara.

# A continuat realizarea revistei lunare de cultură Curtea de la Argeş, al cărui redactor-şef este. În decembrie s-au împlinit 6 ani de apariţie ritmică, neîntreruptă. La început de august a organizat Ziua Revistei, cu o masivă participare a colaboratorilor din ţară şi din Basarabia.

DOMENII:

  1. SPORT:

Câștigător – MARIAN POPESCU, preşedinte Fundaţia Aeromodelismul Românesc  – Cu o carieră sportivă impresionantă, despre Marian Popescu trebuie spus că a are 144 titluri de campion naţional  la diverse clase de aeromodele, 4 titluri de Campion European, individual și cu echipa, clasele F1A și F1E, 2 medalii de argint la Campionatele Europene clasele F1B și F1E, 2 titluri de Campion Mondial cu echipa naţională la clasa F1E, 1 medalie de argint la Campionatul Mondial clasa F1E, 1 medalie bronz la Campionatul Mondial clasa F1A cu echipa națională, 6 titluri de Campion al Cupei Mondiale individual. Peste 200 medalii obţinute cu sportivi antrenaţi.

Au mai fost nominalizați la aceeași categorie:

  • ANDREEA ELENA PANȚUROIU, atletă triplusalt – a participat la Jocurile Olimpice de la RIO 2016, unde a obținut locul 16 și la Campionatul European de Seniori de la Amsterdam
  • ROBERT GLINȚĂ, înotător – a participat la Jocurile Olimpice – Rio de Janeiro, august, Brazilia, unde a ajuns până în finală.

2. EDUCAȚIE

Câștigător: OCTAVIAN DUMITRAȘCU, prof. Informatică Colegiul Dinicu Golescu Câmpulung   – Coordonator al cercului pedagogic de informatică Câmpulung Muscel. Din 2013 până în prezent membru în Comisia Centrală a Olimpiadei Naționale de Informatică. 2014,2015,2016 Leader Echipa Colegiului Național Dinicu Golescu la Turneul Internațional de Informatică Shumen. Din 2016  este profesor coordonator Lot Olimpic Informatică.

În acest an, elevul profesorului Dumitrașcu, Costin Oncescu, a fost declarat elevul român cu cel mai bun punctaj la a XXVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică desfăşurată în august la Kazan (Rusia). Elev al Colegiului Naţional „Dinicu Golescu“ Câmpulung, Costin Andrei Oncescu (17 ani) are un palmares uluitor în acest an, rezultate obținute tot sub îndrumarea domnului profesor: Aur la Olimpiada Naţională de Informatică, aur la Balcaniada de Informatică – seniori, la care se adaugă medalia de aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară „Tuymaada”. La Olimpiada Internaţională de Informatică desfăşurată la Kazan, echipa României coordonată de profesorul Dumitrașcu a obţinut trei medalii de argint luate, în ordine, de puştiul de geniu al Argeşului, de Andrei-Costin Constantinescu şi de Andrei Popa, plus o medalie de bronz câştigată de Radu Muntean.

 Au mai fost nominalizați la aceeași categorie:

  • CRISTINA ȘERBĂNICĂ, conf. univ. dr. Universitatea Constantin Brâncoveanu – a obținut – prin concurs – poziția de Expert ecosistem regional de inovare/ specializare inteligentă în Regiunea Sud-Muntenia pentru perioada 2016 – 2019.
  • MIHAELA DIACONU, univ. dr. Universitatea din Pitești, in 2016 a fost aleasă de catre Senatul UPIT în funcția de Președinte – a fost coordonator și manager de proiect a zeci de proiecte a căror principali beneficiari au fost elevi și studenți.
  • CARMEN SECARĂ , conf. prof. univ. Universitatea din Pitești – pentru promovarea domeniului fundamental: știinte economice si adaptarea unor programe la cerințele pieții muncii .

 

  1. MEDIUL DE AFACERI –

Câștigător – GHEORGHE BĂDESCU, director general NIDEC ROMÂNIA –

În acest an, ANA IMEP a devenit o parte componentă importantă din divizia de Motoare pentru Aparaturi Electrocasnice, Comerciale şi Industriale din cadrul Nidec Corporation. Grupul japonez NIDEC a finalizat preluarea ANA IMEP prin achizitionarea a 94.8% din acţiuni. Această tranzacţie va deveni un punct de reper şi pentru comunitatea locală din Piteşti care va beneficia de noi locuri de muncă şi de perspective profesionale de interes pentru tinerii absolvenţi din oraş şi din localităţile învecinate. Nu în ultimul rând, tranzacţia vine ca o recunoaştere a excelenţei profesioniştilor din cadrul ANA IMEP şi a activităţii lor de-a lungul timpului. Grupul Nidec intenţionează să facă investiţii substanţiale în vederea creşterii capacităţii de producţie actuale a fabricii. În plus, Nidec intenţionează să dezvolte IMEP şi ca centru de inginerie şi de servicii centralizate, furnizând astfel produse şi servicii cu valoare adăugată mai mare pentru întregul grup.  În contextul acestei strategii de dezvoltare, ANA IMEP devine o parte componentă importantă din divizia de Motoare pentru Aparaturi Electrocasnice, Comerciale şi Industriale din cadrul Nidec Corporation. Nidec Motor Corporation România pleacă de la o producţie de 0,9 mil. motoare electrice în 2015 şi și-a propus să ajungă la 4 mil. de motoare în 2018 şi 8 mil. de motoare în 2020. Volumul vânzărilor va creşte de la circa 15 mil. euro în 2015 la circa 63 mil. euro în 2018. Numărul salariaţilor va creşte semnificativ, pe măsura dezvoltării capacităţilor. De la data de 31 mai 2016 când societatea a intrat în grupul Nidec activitatea societăţii a fost în crestere, numărul angajaţilor a crescut cu 200 salariaţi, iar volumul vânzărilor a crescut cu circa 30%. Aducerea unui asemenea mare investitor în județul Argeș se datorează inginerului Gheorghe Bădescu, director general al NIDEC MOTOR CORPORATION ROMANIA SA.

Au mai fost nominalizați la această categorie:

  • CASA DE VINURI ȘTEFĂNEȘTI – pentru faptul că a salvat istoria și tradiția vinului de Stefănești, Argeș
  • SANDU NICHITA – ARGCOMS SCM Curtea de Arges – o firmă care a reușit să ajungă pe piețele din întreaga Europă dar mai ales în America cu produse care poartă marca orașului Curtea de Argeș

 

  1. CERCETARE:

 Câștigător:Cristian Gentea – cercetator principal ICN Mioveni –

În România la Fabrica de Combustibil Nuclear Mioveni se produc anual aproximativ 10.080 fascicule de combustibil nuclear pentru Centrala NuclearoElectrică Cernavoda. În conformitate cu regulile internaționale de securitate nucleară, fasciculele arse în Centrala Nuclearoelectrică ce prezintă defecte trebuie analizate pentru determinarea și eliminarea cauzelor.

Fasciculele sunt transportate în condiții de siguranță maximă cu un container special proiectat și fabricat la Institutul de Cercetări Nucleare Mioveni.

Operațiile de analiză post iradiere se realizează în cadrul unui laborator special din cadrul Institutului.

Astfel, în ICN Pitești funcționează Laboratorul de Examinare Post – Iradiere. Datorită performanțelor, acesta face parte din Rețeaua de laboratoare HOTLAB în cadrul Programului Cadru 6 al Comisiei Europene.

Activitatea laboratorului este coordonată de catre dl. Cristian Gentea.

 Câteva realizări importante:

  • Servicii de examinare post – iradiere a combustibilului nuclear ars, descărcat din reactorii de la CNE Cernavodă;
  • “Dezvoltarea metodelor de testare a materialelor iradiate”, implicând evaluarea capabilității laboratorului privind examinarea probelor de tub de presiune parte a vasului reactor;
  • Producția de surse închise de radiații nucleare pentru radiografie industrială și mai important: surse de cobalt pentru medicină folosite în tratamentul cancerului de către spitalele din România;
  • Dezvoltarea programului de radioizotopi medicali prin caracterizarea înainte și după iradiere de material de tip LEU(Low Enriched Uranium) ce urmează a fi folosită pentru producerea de Mo-99.

În acest an, sub coordonarea cercetătorului științific Cristian Gentea, la ICN Pitești au fost încheiate cu succes primele analize -diagnostic post iradiere a unor fascicule combustibile iradiate de la CNE Cernavodă în ICN- ceeea ce reprezintă o premieră în România. 

 Au mai fost nominalizați:

 – DANIELA DIACONU, cercetător RATEN ROMÂNIA – ICN, Coordonatoarea proiectului de cercetare european denumit ARCADIA, ce a avut 25 de parteneri membri UE, proiect definitivat cu succes

 – Dr. ing. CRĂIȘOR MAZILU, Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură PITEȘTI – în anul 2016 i-au fost omologate și sunt în curs de brevetare 3 portaltoi pentru speciile prun, cais și  nuc, specii care acum sunt în curs de introducere în pepinierele private și publice.

– dr. Marin Constantin, cercetător ICN Mioveni- pentru susținerea proiectului reactorului de generație 4 ALFRED, materialele sale de cercetare fiind publicate și în revista de specialitate Journal of Nuclear Research and Development

 

  1. CULTURĂ:

Câștigător: IOANA GRIGORE, studentă – regie, U.N.A.T.C. ”I.L. Caragiale” din București – Tânără, talentată, frumoasă, deșteaptă și un nume care a început deja să fie recunoscut în lumea artistică românească dar și internațională. Ioana Grigore are doar 22 de ani, este studentă la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” București, dar a regizat și produs deja, 10 scurt metraje și documentare. A câștigat până acum zeci de premii naționale și internaționale.

Anul 2016 a fost anul în care talentul tinerei piteștence a fost recunoscut și apreciat la unul dintre cele mai mari festivaluri de profil din Europa. Ioana Grigore a primit, în luna aprilie a acestui an, premiul pentru “Cel mai bun documentar la International Short Film Festival Istanbul, unul dintre cele mai respectate evenimente cinematografice de profil din Europa. Performanţa argeșencei poate fi considerată remarcabilă în contextul în care tema abordată, bombardamentele NATO din 1999 asupra Republicii Federative Iugoslavia, este una extrem de sensibilă şi a făcut deja subiectul altor mii de documentare. În plus, documentarul Ioanei Grigore, intitulat „10:34 to Belgrade“, a avut un buget extrem de mic, iar echipa coordonată din postura de regizor de tânăra piteşteancă a muncit preponderent voluntar.  În luna septembrie, cu același documentar, Ioana Grigore a primit premiul pentru “Cel mai bun montaj” în cadrul Festivalului de Film Documentar Românesc DocuArt, București.

Au mai fost nominalizați la această categorie:

– ELENA STOICA, profesor, pictor coordonator al cercului de pictură “CULOARE și VIS”, Corbeni – a câștigat zeci de premii și medalii de aur și platină la expozitii și concursuri naționale și internaționale din China, Turcia, India, Japonia

– MĂDĂLIN SANDU, dirijor, compozitor, concert – maestru, violonist – în luna noiembrie a acestui an, Mădălin Sandu a susținut un concert la Vatican, în cadrul „Festivalului international de muzica sacră” unde a fost invitat să concerteze alături de o orchestră formată, special pentru acest concert, din cei mai buni instrumentiști din întreaga lume.

 

  1. SĂNĂTATE:

Câștigător: – FELIX SÂRBOIU, medic Spitalul Județean Argeș – Din acest an, Spitalul Județean Argeș are un compartiment nou, un compartiment de chirurgie vasculară. Medicul Felix Sârboiu, specialist în chirurgie vasculară este cel care a pus bazele creării acestui compartiment. Bolnavii cu afecţiuni vasculare, în special arteriale periferice, din Argeş, nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă sute de kilometri pentru a se trata. Suntem singurul spital din Argeş şi din judeţele limitrofe cu un astfel de compartiment. Pentru început sunt puse la dispoziţia pacienţilor 13 paturi. La nicio lună de la deschidere doctorul Felix Sârboiu a efectuat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, o operaţie în premieră în Argeş. Intervenţia chirurgicală laborioasă, de anvergură, a durat cinci ore. Unui pacient în vârstă de 78 de ani i s-a aplicat o proteză arterială în care au fost implantate ambele artere femurale.

Fiind la datorie 12-14 ore pe zi, chirurgul vascular a tratat şi a salvat sute de pacienţi, de la inaugurarea compartimentului din Piteşti, creând, în același, un nucleu de personal profesionist.

Nominalizați la această categorie:

– SIMONA BARABANCIA ROMETE, medic Spitalul Județean Argeș – a efectuat sute de operații, făcând parte în același timp din echipe mixte de medici chirurgi la operații multiple și complexe

– MONICA CHIRAN, director Centrul de Transfuzii Pitești – în 2016 Centrul de Transfuzii Pitești a asigurat sânge atât pentru unitățile medicale din Argeș fiind în același timp și principalul furnizor de sânge pentru unitățile medicale din București

7. ADMINISTRAȚIE:

Câștigător: – AURELIAN GHEORGHE, șef de proiect – pentru implementarea Proiectul european Managementul Integrat al Deșeurilor

Un proiect al Consiliului Județean Argeș, cu finanțare europeană în valoare de 59.000.000 lei, fără TVA., ce a fost finalizat în acest an. Obiectivul general al Proiectului a vizat dezvoltarea unui sistem de management integrat al deșeurilor în Județul Argeș. Implementarea acestui proiect a avut drept rezultat final, un depozit ecologic modern în conformitate cu normele europene, colectarea selectivă a deșeurilor, în întreg județul, printr-un sistem mixt, incluzând: depozitarea la domiciliu, platforme de colectare și containere pe străzile principale, dar și realizarea a două Stații de Transfer noi, la Curtea de Argeș și Costești. Prin realizarea și implementarea proiectului au fost urmărite și atinse și mai multe obiective socio – economice care vizează  protejarea mediului și a sănătății populației din Județul Argeș și din județele învecinate. Acest obiectiv se referă la stoparea contaminării apei și a solului cauzate de managementul necorespunzator al deșeurilor solide; îmbunătățirea peisajului județului, care va conduce în mod implicit la un confort mai sporit al populației și va ajuta la crearea unei zone atractive de turism; reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, datorită evitării emisiilor de metan și dioxid de carbon, a tuturor gazelor produse din deșeurile descompuse. Este singurul proiect de acest gen din țară ce a fost finalizat, fiind dat ca exemplu de bună practică la nivel național. Cel care a reușit implementarea proiectului a fost inginerul Aurelian GHEORGHE.

Au mai fost nominalizați la această categorie:

– Locotenent-colonel ION ILIOIU, șef Compartiment Tehnic din cadrul Serviciului logistic ISU Argeș – a implementat Programul Operațional Regional ISU, un program care are drept scop creșterea siguranței cetățenilor (valoarea maşinilor achiziţionate depăşeşte 7 milioane de lei) și a finalizat proiectul noului Centru Județean de Conferințe și Pregătire.

– ADINA ENESCU, medic, șefa secției de primiri urgențe Spitalul de Pediatrie Pitești –  În 2016, la Spitalul de Pediatrie Pitești s-a finalizat construcția noii clădiri a Centrului de Primiri Urgențe. Proiectul ce s-a derulat pe o perioadă de 3 ani, cu finanțare integrală de la bugetul de stat și bugetul Consiliului Județean Argeș, a fost finalizat în termenii stabiliți, prin implicarea echipei manageriale, din care a făcut parte și ADINA ENESCU, șefa secției de primiri urgențe Spitalul de Pediatrie Pitești.

8. TURISM ȘI PROTECȚIA MEDIULUI:

Câștigător:– FILOFTEIA PALLY, MUZEUL GOLEȘTI – pentru implementarea proiectului, cu finanțare europeană, privind restaurarea Ansamblului Medieval al Goleștilor

Unul dintre cele mai importante proiecte cu finanțare europeană realizat de Consiliul Județean Argeș, încheiat în iunie 2016, în termen, fără corecții și considerat un exemplu de bună practică la nivelul proiectelor realizate de administrații locale.

Proiectul a cuprins:

  • Restaurarea integrală a Conacului Goleștilor, construit în 1640, monument de arhitectură medievală de importanță excepțională
  • Restaurarea muzeului de etnografie
  • Refacerea parțială a Turnului Porții cu rol de observație și de pază– clădire cunoscută mai mult sub denumirea Foișorul lui Tudor Vladimirescu
  • Restaurarea zidului de incintă, cu cele 4 turnuri de colț, realizat în perioada 1784-1807, cu rol de observație și apărare a Curții Goleștilor
  • Împrejmuirea Parcului alăturat – prin realizarea a 320 metri liniari de zid din caramidă
  • Amenajarea peisagistică a parcului din jurul conacului
  • Amenajarea unei parcări pe partea de nord a parcului alăturat zonei muzeale
  • Valoare totală a proiectului a fost de aproximativ 11.000.000 lei.

Conform proiectului se estimează că numărul de vizitatori ai Muzeului Golești va crește cu 30% în perioada următorilor 3 ani. Deja se estimează că numărul vizitatorilor din perioada ulterioară deschiderii Conacului pentru public este sensibil mai mare decât în perioada anilor anteriori.

Au mai fost nominalizați:

 – GABRIEL MOICEANU, director ADI Servsal – pentru numeroasele campanii de ecologizare dar și de sensibilizare a populației privind protecția mediului

– PARCUL DE DISTRACȚII ALEX – EMMA’S LAND – pentru investiția realizată în comuna Pietroșani, investiție care a atras an de an tot mai mulți turiști din întreaga regiune

8. SOCIAL:

Câștigător: FUNDAȚIA “MEREU APROAPE” – ANTENA1 – pentru faptul că în 2016 a ajutat doi copii din Argeș pentru a putea beneficia de ajutorul medical de care aveau nevoie urgent dar și o întreagă comunitate din Vlădești căreia i-a facilitate accesul la tehnologia de ultimă oră, prin revovarea și dotarea cu calculatoare a unei biblioteci deschise atât pentru copii cât și pentru adulți.

Au mai fost nominalizați:

– ASOCIAȚIA “SFINȚII SPIRIDON ȘI IRINA” – a desfășurat mai multe campanii sociale iar în 2016 au rezolvat, prin toate aceste programe sociale, 58 cazuri sociale și medicale.

– EMISIUNEA “VISURI LA CHEIE” – PRO TV – a schimbat viața unei familii din Argeș. A construit pentru o familie tînără, dar cu probleme, din Călinești, o casă.

– DUMITRA SIMA – “SALVAȚI COPII” – În 2016 Salvaţi Copiii România a donat secției de neonatologie a Spitalului Judeţean din Piteşti un ecograf performant, în valoare de 20.000 de euro.

10. PROMOVAREA ARGEȘULUI:

Câștigător: REGIZORUL ȘERBAN MARINESCU – pentru organizarea, în 2016, a Festivalului “Serile filmului românesc” la Lerești – prima ediție.

În acest an, la Lerești, a avut loc prima ediție a „Serilor Filmului Românesc”. Un eveniment cultural de succes care pe lângă faptul că s-a reușit atragerea unui numeros public și lista invitaților a fost pe măsură. La vizionări au participat nu numai musceleni, ci şi actori consacraţi, regizori cunoscuţi şi scenarişti. Lereştiul și județul Argeș câştigând, astfel, un plus de imagine. La vizionări, la Ateneul „Sarmiza Bilcescu Alimănişteanu”- Lereşti au participat Mircea Diaconu, Bogdan Ficeac, Horia Moculescu, Dan Pița, Dorel Vișan, Florin Zamfirescu, Doru Nițescu și Laurențiu Damian.

În cele cinci zile ale festivalului au putut fi vizionate 20 de filme de mare valoare ale cinematografiei romanești precum: Veronica, Cel mai iubit dintre pamanteni, Doar cu buletinul la Paris , Carmen, Filip cel Bun, Să nu ne răzbunați, Kyra Kyralina. Toate acestea au fost posibile datorită regizorului Șerban Marinescu, care este unul dintre cei mai deosebiti oameni din cinematografia românească, pe care Argeșul i-a oferit poporului roman.. Opera de debut a lui Șerban Marinescu a fost Moara lui Călifar (1984). Alte filme de succes ale regizorului sunt: Domnișoara Aurica (1985), Cei care plătesc cu viața (1991), Cel mai iubit dintre pământeni (1993). Regizorul, Șerban Marinescu este și scenarist al filmelor: Cel mai iubit dintre pământeni, Ticăloșii, Regele scamator și Doar cu buletinul la Paris . Pe 10 decembrie 2004, președintele României de atunci, Ion Iliescu, i-a conferit regizorului Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.

 Au mai fost nominalizați:

– ANSAMBLUL DORUL și coregraful Marin Ioniță – Comisia de evaluare a FIDAF a hotărât, cu unanimitate de voturi, ca Festivalul Internațional de Folclor CARPAȚI, al cărui co-organizator este Ansamblul Folcloric DORUL,  să fie desemnat ”FIDAF BEST FESTIVAL 2016” iar Cătălin Oancea a fost ales președinte pe Europa a FIDAF.

– NORRIS MĂGEANU – pentru organizarea Raliului Automobilistic “Cupa Câmpulung Muscel la Rally Cross” care în acest an atras un număr record de spectatori dar și o participare internațională de excepție.

În cadrul Galei de excelență “10 pentru Argeș” a fost acordat un premiu special și Corului “Ars Nova”, ca semn de apreciere pentru activitatea și valoare acestui extraordinar grup vocal, ce aduce plus valoare culturii argeșene dar și în memoria dirijorului Gheorghe Gomoiu, dispărut în acest an dintre noi.

 

Ultimele Știri

Argeșul pe primul loc. S-a depus cererea de finanțare pentru A1 – Pitești – Mioveni!

Argeșul pe primul loc. S-a depus cererea de finanțare pentru A1 - Pitești - Mioveni! Compania Națională de Administrare a...

Alte știri din aceeași categorie