14.1 C
Campulung Muscel
vineri, 3 mai, 2024

Noul spital din Mioveni mai are nevoie de cel puţin 250 cadre medicale! VIDEO

Alte Știri

 

De aproape doi ani, la Mioveni, foarte aproape de uzina Dacia, a început construcţia celui mai modern spital de stat de după Revoluţie. Viitorul spital, ce costă 68 de milioane de euro, va fi finalizat în octombrie 2018.

Spitalul va fi unul modern, cu dotări medicale de ultimă oră și va avea câteva facilități unice pentru această regiune a țării. Construcția este una foarte solidă, gândită să reziste la cutremure de peste 9 grade, la nevoie va putea deveni adăpost antiatomic pentru 100 de persoane și va putea face decontaminare (singurul din România), iar dezvoltarea infecțiilor intraspitalicești va fi imposibilă.

Suprafaţa desfăşurată a construcției este de 17.290 mp, s-au folosit 13.000 tone de beton turnat şi 1400 de tone de armătură. Spitalul va avea 177 de paturi ultramoderne cu 80 de funcții, computer tomograf de top, echipamenete pentru chirurgie minim invazivă și maternitate. Structura pe etaje arată astfel:

  • etajul 6 -zonă administrativă şi tehnică, farmacie, garderobă pentru pacienţi;
  • etajul 5 – neurologie;
  • etajul 4 – medicină internă şi cardiologie;
  • etajul 3 – pediatrie;
  • etajul 2 – două săli de naşteri, o sală ginecologie şi o secţie de neonatologie cu 17 paturi;
  • etajul 1 – patru săli de operaţie şi o secţie A.T.I;
  • subsol – anatomie patologică, morgă, spălătorie, uscătorie şi bucătărie.

Conform declarațiilor primarului Georgescu, personalul spitalului va fi de aproximativ 355 de persoane. În acest moment spitalul Sf. Spiridon are 150 de angajați, deci mai este nevoie de cel puţin 250 cadre medicale, urmând să se facă angajări. Administrația de la Mioveni mai are de plată, în următoarele 15 luni, pentru spital cel puţin 40 de milioane de euro. În acest an s-a obținut aprobarea pentru programul de finanțare guvernamentală de 21 milioane de euro. Spitalul de la Mioveni va fi cel de-al treilea spital de stat construit în România după Revoluţie. Clădirea are adăpost antiatomic pentru 100 de persoane şi poate funcţiona 48 de ore cu generatoare în caz de avarie

Aparatura din viitorul spital de la Mioveni va fi şi ea una de top, având de la computer tomograf până la echipament de chirurgie minim invazivă. Pe partea de imagistică, rezultatele vor fi comunicate instantaneu pacienţilor. La Urgenţe vor putea fi preluate patru Salvări simultan. Şi cum Institutul de Cercetări Nucleare (ICN) de la Mioveni este aproape de viitorul spital, în cazul – foarte puţin probabil – în care acolo ar fi un accident, victimele ar fi introduse într-o încăpere de decontaminare. O atenţie deosebită este acordată şi spaţiilor verzi. De jur-împrejurul spitalului, aceste spaţii verzi vor fi întreţinute prin sisteme automatizate, iar un procent important va fi ocupat de vegetaţia terapeutică, aleasă de peisagişti cu experienţă. Un detaliu important: spitalul va avea opt lifturi, dintre care cinci pentru pacienţi, restul de trei fiind pentru instrumentar şi alimente. Mai trebuie spus că pe acoperişul spitalului vor fi amplasate panouri solare de 150 KW ce vor asigura 25% din necesarul de încălzire pentru apă.

Ion Georgescu este primar la Mioveni din 2006. Ideea construirii unui spital nou în oraş o avea încă din 2000, de când era viceprimar. Asta şi pentru că spitalul din oraş, din care acum mai sunt câteva secţii, are o vechime mare (a fost deschis în 1894) şi nu mai îndeplineste cerinţele unor acte medicale moderne.

„În 2000 s-au închis maternitatea şi chirurgia de la Mioveni. Oraşul şi comunitatea au nevoie de un spital nou şi modern. Facem acest spital şi pentru că am convingerea că din impozitele plătite oamenii trebuie să beneficieze de ceva. Trebuie să mai şi lăsăm ceva în urmă pentru comunitate. A fost un drum lung, cu multe obstacole. Mulţi nu au crezut că se va ridica spitalul”, spune Ion Georgescu, care a fost motivat să se bată pentru acest proiect ambiţios şi din cauza problemelor grave din sistemul de sănătate din Argeş şi din România. O parte dintre ideile legate de viitorul spital i-au venit şi după ce a vizitat mai multe spitale din Franţa de-a lungul anilor. „Viitorul spital va deservi o comunitate de 65.000 de oameni, însă nu se va limita doar la această comunitate. Spitalul acesta este al tuturor”, mai adaugă primarul de la Mioveni.

 

Ultimele Știri

E la ordinea zilei. Oameni cu probleme psihice, lăsați de aparținători să hălăduiască pe unde le place și să facă scandaluri îngrozitoare

E la ordinea zilei. Oameni cu probleme psihice, lăsați de aparținători să hălăduiască pe unde le place și să...

Alte știri din aceeași categorie