16.9 C
Campulung Muscel
vineri, 3 mai, 2024

Simfonia Lalelelor se organizează într-un parc cu o suprafață de 24 hectare

Alte Știri

Simfonia Lalelelor se organizează într-un parc cu o suprafață de 24 hectare. A fost inaugurat în anul 2013 fiind cel mai mare parc natural amenajat cu fonduri europene din România. Parcul se întinde pe 24 de hectare și este o continuare a Centurii Verzi a oraşului nostru, începută cu Parcul Ştrand, apoi legată cu zona Tudor Vladimirescu.

Acesta dispune de 4 km de piste pen­tru biciclete, 15 km de alei, circa 360 de bănci, două fîntâni arteziene, tea­tru în aer liber, discotecă în aer li­ber, terenuri de sport ce vor putea fi folosite gratuit, iluminat public, trei grupuri sanitare, peste 2.000 de arbori şi arbuşti, bulbi de lalea, loc de joacă pentru copii. Parcul Lunca Argesului are trei intrări și o parcare securizată.

În cadrul festivalului „Simfonia Lalelelor”, ediția a 45-a, secțiunea evenimentelor culturale oferă o paletă bogată de manifestări, organizate de către comunitatea academică locală și susținute în incinta Parcului „Lunca Argeșului”, în cortul expozițional dedicat acestor activități.
Astfel, după deschiderea festivalului, vineri, 15 aprilie, începând cu ora 15:00, vor avea loc mai multe lansări de carte, coordonate de către Uniunea Scriitorilor Profesioniști din România, filiala Argeș, după cum urmează:
• „Puncte de reper în istoria literaturii române” – autor Nicolae Oprea, președintele filialei, critic literar;
• „Poezia optzecistă” – autor Mircea Bârsilă, poet;
• „Biblia literară” și „Sufletul peregrin” – autor Virgil Diaconu, poet.
La ora 16:30, în cadrul parteneriatului dintre Centrul Cultural Pitești și Asociația de Cultură Tătară BARSIN BIRSIN Constanța, profesorul universitar doctor Ibram Nuredin va susține conferința „Laleaua în cultura turcă-tătară”, urmată de lansarea cărții „Spiritualitatea Tătară “, vol.1 – 4.
Universitatea din Pitești organizează, de asemenea, în primele două zile ale festivalului, o serie de evenimente culturale, găzduite de același spațiu expozițional din Parcul „Lunca Argeșului”, după următorul program:
Vineri, 15 aprilie:
• 17.00 – 18.00: Conferință publică – „Simboluri vegetale în cultura tradițională”, conf. univ. dr. Adrian Sămărescu și conf. univ. dr. Sorin Mazilescu;
• 18.00 – 19.30: Lansare de carte:
– „Cu cărțile pe masă”, prof. univ. dr. Ștefan Găitănaru;
– „Piese dintr-un puzzle neterminat”, in memoriam Adriana Rujan;
– „UPIT pentru comunitate”, volum colectiv.
Sâmbătă, 16 aprilie:
• 11.00 – 12.00: Conferință publică – „Oportunități de carieră și experiență studențească” – “HortiCultura”- conf. univ. dr. Cristian Popescu;
• 12.00 – 13.00: Atelier de creație florală – conferință demonstrativă cu inginer horticultor Mihaela Oprea.
Ultimele Știri

Paște 2024. Cât timp pot fi consumate în siguranță ouăle roşii

Paște 2024. Cât timp pot fi consumate în siguranţă ouăle roşii. Chiar dacă ouăle crude păstrate la frigider pot...

Alte știri din aceeași categorie