13.5 C
Campulung Muscel
vineri, 3 mai, 2024

VIDEO. Pe acest pod vom trece pentru a ajunge la Brașov. S-a schimbat traseul

Alte Știri

Pe acest pod vom trece pentru a ajunge la Brașov. S-a schimbat traseul. În prezent este în curs de amenajare o nouă rută. Astfel că vor fi eliminate și restricțiile de tonaj.

Contractul pentru proiectarea și execuția unui pod nou pe DN 73 lângă Rucăr a fost semnat în 2021. Valoarea contractului este de 32 de milioane lei. Noul pod metalic are o lungime de 170 de metri.

Puteți citi articolele ziaruldinmuscel.ro în Google News și Google Discover (pe mobil și desktop).

Podul existent din zidărie din moloane de piatră, ridicat iniţial de domnitorul Constantin Brâncoveanu

Cel mai vechi pod din România, care face legătura între Brașov și Argeș, va fi închis definitiv din primăvara lui 2023.

„Cel mai târziu în primăvara anului viitor vom avea un pod nou peste râul Dâmbovița pe DN 73. Noul pod se va construi în aval de podul vechi. Prin această investiție realizându-se o variantă ocolitoare a centrului satului Podul Dâmboviței.

Lucrările executate vor duce la eliminarea restricțiilor de tonaj și de gabarit depășit de pe DN 73 redeschizându-se legătura pentru traficul dintre Pitești și Brașov”, a transmis antreprenorul, pe pagina de Facebook.

VIDEO. Pe acest pod vom trece pentru a ajunge la Brașov. S-a schimbat traseul

De asemenea, lucrările executate vor conduce la eliminarea restricțiilor de tonaj și de gabarit de pe DN 73, astfel redeschizându-se legătura dinte Pitești și Brașov pentru traficul greu, arăta CNAIR în 2021.

În 2022, a trecut un an de la licitație, s-a procedat și la exproprieri (care au costat statul circa 65 de mii de lei).

Noul pod, cu o lungime totală de 170 de metri, va fi realizat la sud şi oblic faţă de vechea trecere. Ceea ce presupune un pasaj de acces cu o lungime de 580 de metri şi o subtraversare printr-un podeţ.

Pentru a se realiza o cale de servitute. Va avea formă de arc metalic și va permite și circulația camioanelor de tonaj mare pe DN 73, spre și dinspre Brașov.

Podul existent din zidărie din moloane de piatră, ridicat iniţial de domnitorul Constantin Brâncoveanu şi declarat monument istoric, nu va fi demolat.
Va fi restaurat şi pus în valoare ca obiectiv de interes turistic şi cultural. Rămânând funcţional doar până la recepţia noii treceri peste râul Dâmboviţa.

 

Ultimele Știri

Paște 2024. Cât timp pot fi consumate în siguranță ouăle roşii

Paște 2024. Cât timp pot fi consumate în siguranţă ouăle roşii. Chiar dacă ouăle crude păstrate la frigider pot...

Alte știri din aceeași categorie