83 de persoane sunt audiate în Argeş într-un caz de luare şi dare de mită!

83 de persoane sunt audiate în Argeş într-un caz de luare şi dare de mită!

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au efectuar astăzi, 23 iunie a.c., 8 percheziţii, dintre care 5 domiciliare și 3 la sediul unor cabinete medicale din municipiul Pitești, județul Argeș pentru probarea activităților infracționale într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de luare de mită şi dare de mită. Totodată, un număr de 83 de persoane au fost conduse pentru audieri.

Cauza priveşte comiterea unor infracţiuni de luare de mită săvârşite de doi medici din cadrul unui centru de sănătate din municipiul Piteşti, care în schimbul unor sume de bani sau altor foloase emiteau documente medicale cu diagnostice fictive, folosite pentru obţinerea unor pensii pentru invaliditate. În activitatea infracţională cei doi medici erau sprijiniţi de patru asistente medicale, cercetate la rândul lor pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită. De asemenea, au fost puse în executare ordonanţe de ridicare silită a unor înscrisuri de la două instituții publice din municipiul Pitești.

Din probatoriul existent în cauză rezultă că, în perioada aprilie-iunie 2015, persoanele cercetate au primit bani şi alte foloase de la peste 300 pacienţi în scopul menționat, ancheta continuând pentru identificarea acestora şi extinderea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracţiunii de dare de mită.

Activităţile dispuse de procuror sunt desfăşurate de lucrătorii DGA (Serviciul Anchete, Serviciile Județene Anticorupție Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj și Gorj), cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române. În cauză s-a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

About The Author

Related posts