Dan Manu a fost în vizită la Spitalul de Pediatrie şi la centrul de Diagnostic si Tratament
Dan Manu a fost în vizită la Spitalul de Pediatrie şi la centrul de Diagnostic si Tratament

Dan Manu a fost în vizită la Spitalul de Pediatrie şi la centrul de Diagnostic si Tratament

Sănătatea reprezintă pentru conducerea Consiliului Județean Argeș o prioritate. Încă de la preluarea mandatului, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a anunțat că în infrastructura sanitară se vor face investiții majore.

Astăzi, președintele C.J. Argeș a făcut o vizită în teren vizate fiind două dintre unitățile sanitare aflate în administrarea Consiliului Județean, Centrul de Diagnostic și Tratament Argeș și Spitalul de Pediatrie Pitești.

În curtea interioară a Centrului de Diagnostic și Tratament Argeș este nevoie de o reamenajare rapidă a zonei. Aici sunt necesare mai multe locuri de parcare, zone de acces pentru tirurile care aprovizionează unitatea cu materiale medicale, inclusiv amenajarea zonei de depozitare a tomberoanelor de gunoi. În plus, și acoperișul dar și canalizarea au nevoie de investiții și modernizări. De asemenea, în unele locuri a început să cadă tencuiala de pe clădire.

La Spitalul de Pediatrie Pitești, președintele Dan Manu a vizitat fiecare etaj în parte, de la parter până la etajul VII. Dacă parterul, etajele I, II și III sunt renovate, ultima investiție fiind încheiată chiar în toamnă, restul are nevoie de investiții de modernizare. Pentru etajul VII, etajul unde copiii sunt internați pentru recuperare fizică, s-au făcut deja documentele tehnice și studiile de fezabilitate, urmând a fi demarată procedura de achiziție pentru începerea lucrărilor de modernizare. În afară de faptul că aici condițiile de cazare sunt deficitare, secția este suprasolicitată. Secția nu are decât 15 locuri și, din această cauză, micuții care au nevoie de tratament de specialitate sunt programați la distanțe foarte mari de timp. În această perioadă, secțiile pentru afecțiuni digestive și respiratorii sunt supra-aglomerate, acestea fiind chiar zonele care au nevoie de modernizare.

Președintele C.J. Argeș a cerut conducerii spitalului ca în cel mai scurt timp să demareze întocmirea documentațiilor tehnice și pentru etajele IV, V și VI, pentru ca și acestea să fie modernizate. După  vizita de săptămâna trecută în județul nostru a ministrului Sănătății, Florian Bodog, Spitalul de Pediatrie se află acum pe lista pe lista unităților sanitare din țară ce vor fi dotate cu un computer tomograf. Tocmai de aceea președintele Dan Manu a cerut ca în cel mai scurt timp și cadrele medii să înceapă pregătirea profesională necesară pentru utilizarea computerului tomograf. Managementul unității a dat asigurări că pregătirea de specialitate va începe chiar de săptămâna viitoare. O altă investiție majoră ce se dorește a fi făcută la Spitalul de Pediatrie vizează ridicarea unui corp de clădire nou, în spatele actualei clădiri a spitalului, pentru secția de contagioase copii. Președintele Dan Manu dorește ca această secție să fie mutată de la Spitalul Bălcescu la Pediatrie.

About The Author

Related posts