Femeile din PSD se instruiesc la Slatina

Femeile din PSD se instruiesc la Slatina

În perioada 16-17 septembrie, la Slatina se desfăşoară un program de pregătire pentru membrele Organizaţiei Femeilor Social Democrate care au fost alese în funcţii de primar, viceprimar sau consilieri judeţeni şi locali în zona de Sud a ţării. OFSD Argeş este reprezentată la acest eveniment de către deputatul Simona Bucura Oprescu, preşedinte al Organizaţiei, şi de către Ioana Jenica Dumitru, primar Ştefăneşti, Irina Poşircă, primar Vultureşti, Maria Mitoi, viceprimar Dârmăneşti, şi Tatiana Preduţ, consilier local Piteşti.

OFSD şi-a propus ca femeile alese în funcţii administrative, în special cele aflate la primul mandat, să parcurgă un stagiu de pregătire pentru a fi iniţiate în ceea ce priveşte legislaţia din administraţia publică locală, aplicarea corectă a acesteia, precum şi în ceea ce priveşte necesitatea accesării fondurilor europene în vederea dezvoltării comunităţilor. O altă temă avută în vedere este pregătirea pentru alegerile parlamentare.

Vor fi discutate şi unele propuneri legislative pe care OFSD le are în vedere drept sprijin pentru femei şi familie. Cele mai importante propuneri vizează securitatea sprijin pentru tinerele mame, protejarea sănătăţii femeilor, locuri de muncă pentru femeile din mediul rural, securitate financiară pentru femeile pensionare, preţuri mici la produsele pentru nou-născuţi, sprijin pentru copiii din mediul rural cu părinţi plecaţi la muncă peste hotare şi pedepsirea drastică a agresorilor în cazurile de violenţă domestică.

Rezultatul alegerilor locale din iunie 2016 a fost foarte bun pentru PSD. Dintre cei peste 1.600 de primari care au câştigat pe listele PSD, 86 sunt femei. 91 de femei au obţinut funcţia de viceprimar. Alte 2 femei au obţinut funcţia de vicepreşedinte de Consiliu Judeţean (în judeţele Dolj şi Prahova).

În Argeş, femeile social democrate au obţinut 2 mandate de primar – Ioana Jenica Dumitru la Ştefăneşti şi Irina Poşircă la Vultureşti, 5 mandate de viceprimari – Nicoleta Machedon la Stâlpeni, Mirela Cismaru la Davideşti, Maria Mitoi la Dârmăneşti, Adriana Cicu la Lereşti şi Cateluţa Marinescu la Şuici, 4 mandate de consilieri judeţeni – Maria Cotenescu, Liliana Turturoiu, Cristina Radu şi Diana Eftene, precum şi 310 consiliere locale. 

About The Author

Related posts