Mioveniul ar putea deveni un centru pilot pentru practicarea medicinei tradiționale chinezești în paralel cu medicina alopată

Mioveniul ar putea deveni un centru pilot pentru practicarea medicinei tradiționale chinezești în paralel cu medicina alopată

Mioveniul ar putea deveni un centru pilot pentru practicarea medicinei tradiționale chinezești în paralel cu medicina alopată așa cum există în spitalele din China, cu succese remarcabile.

Noul spital care se află în construcție la Mioveni reprezintă o oportunitate în aceste sens, dacă cele două părți vor găsi o cale comună și eficientă, în baza legii, pentru a pune în practică acest proiect. Totodată, s-ar putea dezvolta și un program de pregătire a personalului român, prin colaborarea dintre o instituție de învățământ din China și Universitatea din Pitești.

Mioveniul a punctat acest pas important în procesul de dezvoltare al relațiilor de cooperare cu China, primind vizita unei delegații oficiale din provincia chineză Zhejiang, orașul Jinhua. Administrația Orașului Mioveniul a încheiat în luna mai, 2017, un Acord de cooperare cu Municipiul Jinhua, de atunci având loc mai multe vizite reciproce și întâlniri între oficialii celor două părți, cu scopul de a se cunoaște cât mai bine posibilitățile de colaborare reciproc avantajoasă între administrațiile și mediile de afaceri și comunitățile celor două părți. 

La această întâlnire s-a semnat un Memorandum de Cooperare, prin care s-au stabilit primele direcții concrete ale colaborării. În funcție de nivelul actual de dezvoltare al fiecărei părți, s-a convenit colaborarea în domeniile sănătății, pe sectorul medicinei tradiționale chineze, promovarea și dezvoltarea schimburilor economice, schimburi de experiență la nivel de specialiști și practicieni din diferite domenii, colaborarea în domeniile culturale, sport și al educației.

După semnarea Memorandumului de Cooperare, delegația chineză a vizitat Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel și noul corp al Spitalului Orășănesc Mioveni, care se va finaliza în anul viitor. Specialiștii care se ocupă de construcția spitalului au prezentat oaspeților detaliile tehnico-constructive care fac din această investiție una dintre cele mai moderne din domeniul sănătății din România, cu dotări de generație 2018.

Delegaţia chineză a fost formată din șapte persoane cu funcţii de răspundere în conducerea Municipiului Jinhua: Președitele Consiliului Consultativ Politic al Municipiului Jinhua, Provincia Zhejiang – Tao Chenghua, Directorul Adjunct al Secției de Propagandă a Comitetului de Partid din Municipiul Jinhua, Provincia Zhejiang- Pan Jiangtao,Secretarul General Adjunct al Consiliului Consultativ Politic al Municipiului Jinhua, Provincia Zhejiang – Ma Qiaoliang, Președintele Comisiei de Propuneri de Proiecte Legislative a Consiliului Consultativ Politic al Municipiului Jinhua, Provincia Zhejiang – Wan Chenxi, Vicepreședintele Administrativ al Zonei de Dezvoltare a noilor ramuri industriale din Municipiul Jinhua, Provincia Zhejiang – Chen Zhijian, Directorul adjunct – Biroul Afaceri Externe al Municipiului Jinhua, Provincia Zhejiang- Jin Ye și Președintele Asociației Cetățenilor din Orașul YIWU – Provincia Zhejiang- Jin Xiaozhong.

 

About The Author

Related posts