Paradă cu maşini de colecţie de 1 Decembrie urmată de…
Paradă cu maşini de colecţie de 1 Decembrie urmată de…

Paradă cu maşini de colecţie de 1 Decembrie urmată de…

Câmpulungenii care au ales să petreacă ziua de 1 Decembrie, în centrul oraşului, pe lângă parada militară au putut vedea şi o paradă cu maşini de colecţie marca ARO.

Bijuteriile pe patru roţi s-au întâlnit în centrul oraşului având ca destinaţie Mausoleul Mateiaş. Emil Hagi împreună cu Alexandru Oprea au organizat această acţiune fiind implicat Muzeul Municipal Câmpulung şi Muzeul Automobilului Românesc. Aceste maşini care au făcut paradă sunt înscrise în Retromobil Club România.

Maşinile de colecţie au fost parcate în faţa monumentului iar cei prezenţi au despus coroane de flori în cinstea eroilor din Războiul de Întregire Națională dintre anii 1916-1918.

,,A avut loc festivitatea de depunere de flori la Mausoleul Mateiaş organizată de Muzeul Municipal Câmpulung în parteneriat Muzeul Automobilului Românesc şi Retromobil Club România. Este de datoria noastră să facem acest gest, pentru că cei de la Retromobil Club România au organizat la sfârşitul lunii noiembrie o acţiune în memoria eroilor de la Prunaru, când 262 ostaşi români au căzut la datorie în Primul Război Mondial. Este în obiceiul muzeului să marcăm aceste evenimente deoarece proiectul nostru are ca obiect salvarea obiectelor pierdute. La acţiune au participat 7 maşini catalogate de Retromobil Club România, a declarat Emil Hagi.

Alexandru Oprea a făcut parte din Detașamentul „Mateiaș”, făcând istoria să fie vie, prin uniformele Armatei Române din Primul Război Mondial.

Directorul Oprea are în dotarea muzeului vreo şase costume replici după cele originale şi le pune în scenă ori de câte ori are ocazia. Putem vedea infirmiera care îngrijea răniții aduși de pe front, căpitanii a căror uniformă nu este cu nimic diferită de cea de ofiţer, cea din urmă are o stea în plus pe epoleţi.

About The Author

Related posts