Breaking News
Polițiștii argeșeni au descins în școli, licee și centre speciale!

Polițiștii argeșeni au descins în școli, licee și centre speciale!

Polițiștii argeșeni au desfășurat activități preventive în mai multe unități de învățământ, din municipiul Pitești, scopul acestora fiind creșterea gradului de siguranță al elevilor și cadrelor didactice, atât în privința respectării măsurilor specifice anti-Covid, cât și al securității și al nivelului de cunoștințe juridice.

Cadrele Biroului Siguranţa Şcolară Argeş au vizitat mai multe şcoli!

Înarmați cu multă experiență, dar și dragoste pentru copii, dar fără a neglija măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului, polițiștii argeșeni au descins, în școli, licee și centre speciale, cu scopul de a le împărtăși elevilor din cunoștințele lor, de a le prezenta diverse cazuri întâlnite de-a lungul carierei și de a le explica, pe înțelesul lor, chiar și sub formă de jocuri de rol, consecințele juridice ale săvârșirii de fapte ce contravin legii.

Astfel, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară Argeş au desfăşurat activităţi de verificare, dar și de informare, pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic.

Poliţiştii s-au deplasat la Şcoala Gimnazială ,,Matei Basarab” și Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși”, din muncipiul Pitești, unde au desfăşurat activităţi la care au participat  120 de elevi și 6 cadre didactice.

Prevenirea și combaterea delincvenței juvenile!

Au fost prezentate teme privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, absenteismului școlar, a faptelor de violență în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ. În cadrul temelor abordate, au fost prezentate aspecte privind prevenirea fenomenului de bulling, răspunderea penală și contravențională a minorilor și consecințele juridice ale săvârșirii de fapte ce contravin legii.

De asemenea, a fost verificată activitatea responsabililor unităţii de învăţământ cu atribuții în domeniul siguranței școlare, cu privire la activitățile desfășurate în incinta școlilor și în zona adiacentă acestora, totdată fiiind verificată respectarea principalelor măsuri pentru protecția elevilor și a cadrelor didactice, în contextul pandemiei, în cadrul unității de învățământ, ocazie cu care nu au fost constatate nereguli.

De asemenea, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități preventive, inclusiv alături de reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, în unități de învățământ din municipiul Pitești.

La Școala Gimnazială ,,Matei Basarab” Pitești, polițiștii din cadrul structurilor de prevenire și Serviciul Rutier au desfășurat o activitate cu elevii claselor primare, în cadrul Programului ,,Școala Siguranței Tedi”, aducând în discuție norme ale siguranței rutiere, prevenirea fenomenului de bullying și a discriminării.

La Centrul de Zi ,,Sfântul Nicolae”, au fost puse în discuţie teme privind prevenirea delicvenței juvenile, modalitățile de prevenire a victimizării minorului prin bullying, precum şi prevenirea consumului de alcool şi substanţe cu efect psihoactiv (efectele dependendenței, dificultatea vindecării acesteia ș.a.).

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș fiind în desfășurare mai multe campanii preventive, care au drept public țintă copii.

About The Author

Related posts