web analytics
Breaking News

Prunii din livezile din Coșești scuturați de grindină!

Prunii din livezile din Coșești scuturați de grindină!

ADIO! Festivalul Ţuicii în Argeş… Prunii din livezile din Coșești au fost scuturați de grindină! În doar de 20 de minute grindina a făcut prăpăd în comună argeşeană Coşeşti. Zona este renumită pentru ţuică, motiv pentru care, anual, are loc aici şi un Festival al Ţuicii.

Anul trecut, însă, oamenii n-au reuşit să facă ţuica, din cauză că îngheţul târziu le-a distrus toţi prunii. Acum, situaţia se repetă, numai că de data asta de vină este grindina. Localnicii nu sunt obişnuiţi cu astfel de fenomene, aşa că nu s-au gândit să-şi asigure livezile.

În două sate din comună Coşeşti, grindina a făcut prăpăd. A pus la pământ legume şi flori, iar viţa de vie şi pomii fructiferi au recolta compromisă. Oamenii spun că niciodată n-au mai văzut o asemenea grindină.

“A distrus totul, la mine în grădina e plângi de milă. Uitaţi-vă via … Ia uite-o. A distrus tot. N-am văzut, am 68 de ani, dar aşa ceva … am zis că ne termină Dumnezeu. Am zis că e sfârşitul Pământului, vă spun drept”, spun localnicii.

Primarul comunei se teme că Festivalul Ţuicii, care este deja un brand al comunei, va fi compromis. După ce anul trecut prunii au fost distruşi de îngheţ, acum grindina a făcut iarăşi prăpăd. Din păcate, niciun sătean nu are livada asigurată.

About The Author

Related posts