Sediu nou inaugurat! Deschiderea anului universitar la Universitatea din Pitești!

Sediu nou inaugurat! Deschiderea anului universitar la Universitatea din Pitești!

Universitatea din Pitești are un sediu nou! Asta după mai bine de două decenii de așteptare. Clădirea atribuită de Guvern în 1995, cea din spatele Rectoratului din Târgul din Vale, este gata să preia studenţii, profesorii şi activitatea academică. Cu ocazia deschidereii noului an universitar conducerea UPIT, reprezentată de conf. Univ. dr. Dumitru Chirleşan – rectorul univeristăţii şi preşedintele Senatului universitar, prof. Univ dr. Mihaela Diaconu, au ţinut să îşi primească invitaţii în noul sediu.

La festivităţile de deschidere a anului univeristar au luat parte reprezentanţii Consiliului Judeţean Argeş, Instituţiei Prefectului, Primăriei Piteşti, altor instituţii deconcentrate argeşene, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Educaţiei şi parlamentari de Argeş.

Universitatea din Piteşti a înmatriculat, în acest an, potrivit rectorului Chirleşan, mai mulţi studenţi decât în 2015. 

În 2016, UPIT înseamnă 6 facultăţi, 72 de programe de licenţă şi 65 de programe de masterat, peste 400 de cadre didactice, aproape 7000 de studenţi la programele de licenţă, peste 2000 la Master şi peste 100 la doctorat, o bibliotecă de aproape 270.000 de volume, acces la Centrul de Documentare Europeană şi Agenţia Universitară a Francofoniei, 10 centre de cercetare şi studii şi peste 80 de proiecte finanţate de UE înultimii 10 ani, schimburi bilaterale de elevi şi studenţi, peste 100 de acorduri de cooperare cu universităţi de prestigiu din Europa şi ţări din afara Europei şi acorduri de cooperare cu institute naţionale şi internaţionale de cercetare.  

Piteștiul se mândrește cu o Universitate de Stat de elită care beneficiază de o baza materială și un corp profesoral de excepție.
Celor care sunt prezenți zi de zi în amfiteatrele și laboratoarele Universitatii Pitesti, studenți și cadre didactice, le doresc sănătate, succes, alături de tradiționalul La multi ani!, a scris primarul Piteștiului, Cornel Ionică pe pagina sa de socializare.

About The Author

Related posts