13 C
Campulung Muscel
duminică, 5 mai, 2024

ALARMANT. Oamenii obligați să renunțe la centralele de apartament

Alte Știri

ALARMANT. Oamenii obligați să renunțe la centralele de apartament. Pompele de căldură din clădiri se află în centrul atenției pe măsură ce UE își reduce emisiile și stimulează utilizarea energiei curate.

Recent, la poalele munților din vestul Italiei, între orașele Torino și Cuneo, Europa a făcut un pas înainte printr-o campanie de alimentare a locuințelor cu energie curată, ca parte a eforturilor de combatere a schimbărilor climatice.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

În municipalitatea Verzuolo, un proiect intitulat HAPPENING a utilizat finanțarea UE pentru a instala pompe de căldură într-o clădire cu 10 apartamente, înainte de iarna trecută. Pompele încălzesc apartamentele valorificând energia solară generată de panourile montate pe acoperiș.

ALARMANT. Oamenii obligați să renunțe la centralele de apartament

„Majoritatea energiei utilizate pentru încălzire a fost produsă de panourile fotovoltaice și avem reacții favorabile din partea utilizatorilor”, a spus Lorenzo Civalleri, inginer la compania italiană de energie termică Tecnozenith, care a ajutat la instalarea sistemului.

Clădirile contribuie semnificativ la încălzirea globală, din cauza consumului lor de energie pentru încălzire și răcire. În Europa, sunt răspunzătoare pentru 40% din cererea de energie și 36% din emisiile de CO2, principalul gaz cu efect de seră.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Potrivit Eurostat, circa jumătate din întreaga energie consumată în UE este pentru încălzire și răcire, iar peste 70% încă provine din combustibili fosili, în principal gaze naturale. În sectorul rezidențial, circa 80% din consumul de energie este pentru încălzirea spațiilor și a apei.

Prin urmare, clădirile fac, într-o măsură considerabilă, obiectul noii legislații europene pe care se întemeiază eforturile UE de promovare a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990, și de atingere a neutralității climatice până în 2050.

Aici intră în acțiune cercetarea și dezvoltarea europene.

„Decarbonizarea clădirilor existente va juca un rol esențial în îndeplinirea obiectivelor de protecție a climei pe care le avem în Europa”, a spus Irantzu Urkola, coordonatoarea proiectului HAPPENING.

La sfârșitul anului 2021, erau instalate aproape 17 milioane de pompe de căldură în întreaga Europă. Acestea nu doar că sunt mai eficiente decât centralele termice. Ci și permit o mai mare utilizare a energiei din surse regenerabile, inclusiv a energiei solare. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Mega ofertele de Azi la Kaufland. Produsele nelipsite din casă care dispar după rafturi foarte repede

Mega ofertele de Azi la Kaufland. Produsele nelipsite din casă care dispar după rafturi foarte repede. La Kaufland găsești...

Alte știri din aceeași categorie