- Valoarea nominală maximă a tichetului de masă pe care angajatorii o pot oferi angajaților crește la 30 lei per angajat, pentru fiecare zi lucrată, din luna iulie a acestui an. De asemenea, angajatorii pot alege să acorde retroactiv diferența dintre suma pe care au acordat-o deja în luna iunie și valoarea nominală maximă.
- 3 din 4 angajați consideră că tichetele de masă sunt o componentă indispensabilă a pachetului extrasalarial, iar 3 din 5 urmăresc acest beneficiu la schimbarea locului de muncă.
- Majorarea se realizează în contextul impactului economic generat de mai mulți factori, precum pandemia Covid-19, criza energetică sau scăderea puterii de cumpărare cauzate de inflație.
- Cardurile de tichete de masă pot fi folosite într-o rețea în continuă creștere de parteneri Edenred, care include magazine alimentare, platforme online de livrare și restaurante, fiind ideale pentru pauza de prânz la locul de muncă.
În contextul economic actual, majorarea tichetelor de masă vine ca o necesitate și este cuprinsă în pachetul de măsuri socio-economice „Sprijin pentru România”, propus de Guvernul României. Tichetele de masă reprezintă o indemnizaţie zilnică de hrană şi pot fi acordate salariaţilor de către companiile angajatoare, valoarea lor fiind scutită de taxe salariale.
Angajații care primesc carduri de masă le pot utiliza în cadrul unei rețele extinse de parteneri Edenred, care include supermarketuri și magazine alimentare, numeroase restaurante din întreaga țară și platformele online de livrare Tazz și Freshful by eMag.
Mai mult, cardurile de masă pot fi înrolate în aplicațiile MyEdenred, Google Pay (pentru utilizatorii Android) sau Apple Pay (pentru utilizatorii iOS), iar astfel plățile se pot face contactless, cu cardul, telefonul mobil sau smartwatch-ul.