5.2 C
Campulung Muscel
joi, 7 noiembrie, 2024

Greşeala care te lasă fără bani pe card tocmai când vrei să pleci în vacanță

Alte Știri

Greşeala care te lasă fără bani pe card tocmai când vrei să pleci în vacanță. Românii care au primit vouchere de vacanță trebuie să fie cu atenție la un aspect crucial legat de valabilitatea acestora. Potrivit legislației în vigoare, voucherele sunt valabile timp de un an. Asta de la data emiterii lor și pot fi folosite exclusiv de către titularul lor, pe baza actului de identitate.

CITEȘTE ȘI. Veste grozavă. Se dau peste 2.500 de lei de la stat de persoană de la Stat!

Valoarea unui voucher este stabilită la 1.600 de lei pe an pentru fiecare salariat. Este important de reținut că, dacă un beneficiar nu folosește voucherele în termenul stabilit, risca să rămână fără acești bani alocați pentru vacanță.

Greşeala care te lasă fără bani pe card tocmai când vrei să pleci în vacanță

În plus, voucherele de vacanță pot fi utilizate numai pentru achiziționarea de servicii turistice de la unitățile afiliate. Iar nerespectarea acestui aspect poate atrage amenzi considerabile conform legislației. Este esențial ca beneficiarii să consulte lista partenerilor emitentului voucherelor pentru a alege o unitate de cazare potrivită pentru vacanța lor.

CITEȘTE ȘI. DECIZIE ULUITOARE. Ce se întâmplă cu tichetele de călătorie pentru pensionari, pe care aceştia nu le folosesc

Ministerul Turismului avertizează că vânzarea voucherelor de vacanță este interzisă, iar amenda pentru comercializarea acestora este extrem de severă. Ajungând până la 26.600 de lei. În același timp, unitățile de cazare sau agențiile de turism care acceptă vouchere emise pentru alte persoane pot fi amendate cu 13.300 de lei.

Astfel, este esențial ca românii care au primit aceste vouchere să își aleagă cu grijă destinațiile și să folosească aceste tichete în decursul perioadei de valabilitate pentru a evita eventualele pierderi financiare și sancțiuni.

Amenzi uriașe pentru cine nu respectă prevederile

Este bine de ştiut că orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei.

„Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

CITEȘTE ȘI. Ce trebuie să știe URGENT seniorii care primesc pensiile de la poștași

În limita resurselor bugetare, angajatorul stabilește când acordă voucherele de vacanță, de comun acord cu organizațiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanții salariaților, după caz.”, a precizat Ministerul Finanțelor.

Voucherele de vacanță destinate bugetarilor au o valoare fixă de 1.600 de lei pe an, aceasta fiind suma alocată în cazul unui program full-time. În cazul în care un angajat are un contract de muncă part-time sau lucrează la oră, suma primită va fi calculată în funcție de numărul de ore lucrate, raportat la valoarea maximă a voucherelor de vacanță stabilite pentru programul normal de lucru.

CITEȘTE ȘI. Când vor fi încărcate cardurile de energie. Ce pot face beneficiarii cu banii cash?

Este important de menționat că această facilitate se aplică doar personalului cu salarii lunare nete care nu depășesc suma de 8.000 lei. Prin urmare, doar angajații cu venituri lunare de până la 8.000 lei sunt eligibili pentru a beneficia de aceste vouchere de vacanță. Continuarea o găsiți AICI.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Ce se întâmplă cu rovinieta! Puțini conducători știu, cu totul și cu totul altceva. E fals

Ce se întâmplă cu rovinieta! Puțini conducători știu, cu totul și cu totul altceva. E fals. Iată ce informații...

Alte știri din aceeași categorie