17.4 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 27 mai, 2023

Uimitoarea Poiana Narciselor. Locul fermecat din Argeș cu milioane de flori

Alte Știri

Uimitoarea Poiana Narciselor. Locul fermecat din Argeș cu milioane de flori. Dacă nu ai auzit până acum despre Poiana Narciselor, trebuie să știi că este loc deosebit din România în care trebuie să ajungi măcar o dată.

Este un loc în care există milioane de narcise, fiind o rezervație naturală, protejată și de interes național.

Poiana cu Narcise de la Negraşi, Argeş, formează un covor imens, colorat şi parfumat.

Iar cu prilejul înfloririi lor, în prima duminică din luna mai, se organizează Sărbătoarea Narciselor.

Rezervaţia Poiana cu narcise Negraşi a fost declarată rezervaţie naturală la data de 24 iunie 1966. Și este ocrotită pentru valoarea ştiinţifică deosebită a speciei dar şi pentru valoarea peisagistică a covorului cu narcise.

Uimitoarea Poiana Narciselor. Locul fermecat din Argeș cu milioane de flori

Pe o suprafaţă de 4,1 ha, la fiecare sfârșit de aprilie şi început de mai, florile din specia Narcissus stellaris înfloresc bucurându-ne cu gingăşia şi frumuseţea lor delicată.

Narcisele de la Negraşi sunt numite popular coprine de localnici, dar au şi alte denumiri în alte zone ale ţării şi anume: ghiocei de munte, cocoriţe, zarnacade, ruşculiţe în fucţie de regiunea de provenienţă.

Narcisa de câmp de la Negraşi  este de origine mediteraneană şi se deosebeşte de narcisa de grădină. Când se deschid, florile fragile de la Negraşi au o coronulă cu margini roşii şi petale de culoarea untului.

Situl rezervaţiei este situat în satul Negraşi, la aproximativ 15 km distanţă, spre sud, de autostrada Bucureşti-Piteşti.  În aproprierea acestui paradis al florilor se află şi rezervaţia faunistică Corbi-Ciungi, din judeţul Dâmboviţa.

Căi de acces:

  • Drumul european E81 – Pitești – Recea – Căteasca – drumul județean (DJ508) Furduești – Teiu – Buta – drumul județean (DJ659) – Negrași (dinspre Pitești)
  • Drumul județean (DJ703B) – Costești – Șerbănești – drumul județean (DJ659) Gliganu de Sus – Gliganu de Jos – Bârlogu – Negrași (dinspre Costești).

Poiana cu narcise Negrași este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip floristic și peisagistic), situată în județul Argeș, pe teritoriul administrativ al comunei Negrași.

Ultimele Știri

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul!

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul! Joi, când creştinii ortodocşi sărbătoreau Înălţarea Domnului...

Alte știri din aceeași categorie