10.7 C
Campulung Muscel
luni, 3 octombrie, 2022

A fost expus la Salonul Auto de la Paris. Un show car spectaculos, complet electric

Alte Știri
  • Un show car spectaculos, complet electric, conceput pentru drift,  care aduce un omagiu, cu ocazia aniversării a 50 de ani de Renault 5, celor mai cunoscute versiuni sport ale modelului: R 5 Turbo și Turbo 2.
  • O reinterpretare care combină exuberanța și performanța de top, orientată spre distracție și gaming, dar și către digital, prin intermediul NFT-urilor.
  • R5 TURBO 3E este un nou exemplu, după Renault 5 Prototype, de „renaștere electrică” a unui model emblematic al mărcii. Renault își electrizează istoria pentru a se pregăti mai bine pentru viitorul său 100% electric în Europa până în 2030.
  • R5 TURBO 3E va fi prezentat lumii pentru prima dată la concursul Chantilly Arts & Elegance 2022 pe 25 septembrie, apoi va fi expus la Salonul Auto de la Paris, începând cu 17 octombrie.

„Un an pop plin de surprize” – aceasta a fost promisiunea făcută de Renault în ianuarie 2022 când a lansat seria de acțiuni dedicate celei de-a cincizecea aniversări a lui Renault 5, unul dintre cele mai emblematice modele ale sale. După numeroase evenimente festive (participarea la istoricul Raliu Monte-Carlo, Salonul Retromobile, Le Mans Classic etc.) și prezentarea show-car-ului Renault 5 Diamant, marca va prezenta premiera mondială a lui R5 TURBO 3E în cadrul concursului de eleganță de la Chantilly – Arts and Elegance 2022 (Oise, Franța), care va avea loc pe 25 septembrie.

Acest show-car 100% electric aduce un omagiu contemporan celor mai legendare versiuni sportive ale lui R5:  Renault 5 Turbo și Turbo 2. Poartă în mod logic numele de R5 TURBO 3E  („3”  vine în continuarea lui Turbo 2, iar „E” simbolizează motorizarea sa electrică).

„Renault 5 TURBO 3E combină designul ultra-tehnologic și exuberanța cu numeroase referințe din lumea curselor de mașini și a jocurilor video. O combinație care propulsează acest show-car  în modernitate și sfera tehnologiei și se află la granița dintre tărâmul real și cel virtual. Acest „drifter” pur electric demonstrează că mașinile electrice pot fi și distractive, cu performanțe incredibile!” a declarat Gilles Vidal, Vice-President Renault Design.

R5 TURBO 3E este, alături de Renault 5 Prototype, un alt exemplu al „renașterii electrice” a unui model emblematic al mărcii. Renault își electrizează istoria pentru a-și pregăti mai bine viitorul complet electric în Europa în 2030.

Această reinterpretare a lui Renault 5 Turbo 2 este în mod deliberat exuberantă, iar performanța sa este în topul clasei sale. Va fi un punct de atracție în  concursul de eleganță de la Chantilly și o potrivire perfectă pentru etosul acestei reuniuni, un amestec de „mașina a viitorului și modă”.

În timpul paradei, modelul și șoferul care însoțesc R5 TURBO 3E vor purta costume inedite create de La Fameuse, o casă de modă care și-a construit un renume transformând articolele de îmbrăcăminte sport în îmbrăcăminte unicat sportivă, dar elegantă. Aceste combinații preiau codurile și culorile vintage ale Renault prin logo-urile vechi și tricourile retro care poartă imaginea mărcii, amestecându-le în același timp cu designul actual.

Au fost concepute pentru a fi în opoziție și în același timp complementare: alb pentru femei și negru pentru bărbați; inversarea nervurii pe brațe și picioare; inserțiile de la nivelul picioarelor in forma literei X pentru femei și în formă de diamant pentru bărbați. Țesăturile au fost prelucrate prin matlasare, pentru a prelua elemente din universul ținutelor sport, și mixate cu un imprimeu cu monogramă Renault.

Ultimele Știri

Dacă ai aceste nume în buletin Mioara, Ursu sau Lupu ești Privilegiat

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa celebrează Ziua Mondială a Animalelor și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor care...

Alte știri din aceeași categorie