web analytics
Breaking News

A mai murit un jurnalist muscelean! La doar 54 de ani…

A mai murit un jurnalist muscelean! La doar 54 de ani…

A mai murit un jurnalist muscelean! La doar 54 de ani…la scurt timp după lereșteanul George Berevoianu.

Ciprian Chirvasiu, personalitate marcantă a culturii contemporane, a fost editorialist al ziarului „Adevarul”. Scriitorul s-a născut la 25 ianuarie 1964 în localitatea Schitu Goleşti. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii din Baia Mare în 1987. A făcut parte din conducerea publicaţiilor „Totuşi, iubirea”, „Evenimentul zilei”, „Informaţia de prânz”, „Săptămâna financiară”. A debutat în poezie în anul 1996 cu volumul „Profesorul de limbă moartă”, Editura „Vinea”. A mai publicat „Ateliere în paragină – 24 de ore şi miezul nopţii cu Aurelian-Titu Dumitrescu”, Editura „Carte de suflet” 2002 şi „Destine fără noi (interviuri)”, Editura „Badea” 2006. Autor al volumelor “Profesorul de limbă moartă”, poezii, 1996; “Ateliere în paragină (24 de ore si miezul noptii cu Aurelian Titu Dumitrescu)”, 2002; “Destine fără noi” – convorbiri cu Alexandru Paleologu, Neagu Djuvara, Mihai Sora, Johnny Raducanu, Marin Tarangul, Mihai Nenoiu, Vasile Blendea, 2006; “Unirea in duh”, poeme, volum colectiv, scris alaturi de Aurelian Titu Dumitrescu, preot Niculae Constantin si preot Alexandru Razvan Morariu, „Nimeni, nimic, niciodată„ – 2013.

Era membru al asociaţiei culturale Direcţia 9. A lucrat în aproape toate marile redacţii din Bucureşti. A fost, printre altele, redactor sef -adjunct la “Săptămâna  Financiară”, senior editor al săptămânalului “Eurolider”, şef al departamentului “Reportaj” la “Jurnalul  Naţional”, redactor şef-adjunct la “Evenimentul Zilei”, secretar general de redacţie la “Ziarul Financiar”. Premiul pentru expresivitate jurnalistică în 2003. În ultima perioadă, a ţinut un curs de poezie pentru copii, la Muzeul Naţional al Literaturii Române la care se înscriseseră peste o sută de copii.

Ciprian Chirvasiu a fost căsătorit, timp de doi ani, cu sora lui Mircea Badea, Naty, iar cei doi aveau împreună o fetiță.

Ca o cruntă ironie, în urmă cu aproximativ un an, Naty și-a lansat prima sa carte de poezii. Însă, atunci a vorbit mai mult despre relația cu fratele ei. ‘E cel mai darnic om!’.

Și tot cu prilejul aceluiași eveniment, iubita lui Mircea Badea, Carmen Brumă a precizat că e mândră de cumnata ei. ‘Eu și Naty ne știm de mult, dinainte să-l cunosc pe Mircea!’.

 

 Și tot cu prilejul aceluiași eveniment, iubita lui Mircea Badea, Carmen Brumă a precizat că e mândră de cumnata ei. ‘Eu și Naty ne știm de mult, dinainte să-l cunosc pe Mircea!’.

 

About The Author

Related posts