web analytics
Breaking News
Ajutor muscelean: Părintele Tănase din Valea Plopului îngrijeşte sute de copii de zeci de ani

Ajutor muscelean: Părintele Tănase din Valea Plopului îngrijeşte sute de copii de zeci de ani

Pe Valea Screzii şi în Valea Plopului, de mai bine de 20 de ani, trăieşte o altă Românie. Părintele Tănase are grijă de sute de suflete cărora le-a dat o şansa la viaţă. Creşte în aşezământul din Valea Plopului copii abandonaţi, orfani şi tineri alungaţi din centrele instituţionalizate.

Totul a început înainte de revoluţie, când preotul Tănase a pus bazele unui refugiu pentru cei în nevoie. Părintele le este copiilor şi mamă, şi tată.

Le ştie numele la peste 300, dar ştie cum să-i îndrume pe toţi.

Este unul dintre cele mai impresionante exemple de voluntariat. Părintele speră că va mai găsi şi alţi voluntari care să-l ajute să termine de ridicat un dispensar şi o şcoală.

Ajutorul a venit şi din Câmpulung. Credincioşii Parohiei „Fundeni” au strâns materiale de construcţii pentru a fi de folos construcţiilor în lucru de la Centrul pentru Născuţi şi Nenăscuţi de la Valea Plopului, judeţul Prahova.
Astfel, sâmbătă, 7 octombrie, părintele Ciprian Dragomir a însoţit transportul celor 5 paleţi de cărămidă şi un palet de materiale de amenajări, iar părintele Nicolae Tănase i-a întâmpinat pe câmpulungenii cu multă bucurie. Pe această cale, părintele Ciprian mulţumeşte oamenilor de afaceri din oraş care au contribuit la acest ajutor.

 

About The Author

Related posts