Angajații de la Dacia în stradă! Nemulțumiri pe bandă rulantă…

Angajații de la Dacia în stradă! Nemulțumiri pe bandă rulantă…

Angajații de la Dacia în stradă! Nemulțumiri pe bandă rulantă… Câteva sute de angajați de la uzina Dacia, dar și de la Ford și din industria chimică şi cea navală au protestat marți în faţa Guvernului. Cer modificare legislaţiei muncii şi punerea acesteia în acord cu normele europene, reclamând că nici până acum nu au fost încheiate contractele colective de muncă.

La miting au participat angajați din diverse ramuri industriale (industria chimică şi cea navală, construcţii de maşini – Dacia şi Ford, componente auto) din județele Olt, Bacău, Argeş, Constanţa, Braşov sau Bistriţa-Năsăud. Ei cer Guvernului promovarea unor politici pentru dezvoltarea acestor industrii şi intervenţia statului pentru dezvoltarea întreprinderilor care produc bunuri şi servicii de interes naţional.
Alianţa Federaţiilor din Industrie a anunţat că organizează mitingul de marţi pe fondul nemulţumirilor legate de faptul că nu este recunoscută importanţa industriei prelucrătoare, solicitând sprijin și pentru formarea profesională şi angajarea de personal în industria prelucrătoare şi susţinerea şi promovarea bunurilor şi serviciilor produse în România, scrie Agerpres.
Principalele revendicări ale organizatorilor sunt încheierea Contractului Colectiv de Muncă Naţional, încheierea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul fiecărui sector de activitate, facilitarea încheierii Contractului Colectiv de Muncă la nivel de unitate, responsabilizarea lucrătorilor care negociază colectiv, posibilitatea declanşării conflictului colectiv de muncă atunci când angajatorul nu plăteşte drepturile salariate şi acordarea organizaţiilor sindicale şi patronale unui rol decizional în dialogul social.
Din Alianţa Federaţiilor din Industrie fac parte Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie, Federaţia Naţională Sindicală Solidaritatea Metal, Federaţia Sindicatelor din Construcţii de Maşini Înfrăţirea, Federaţia Sindicatelor din Industria Lemnului, Federaţia Industrială BNS şi Federaţia CONFPELTEX.

About The Author

Related posts