Argeșeni răpuși de virusul AH1

Argeșeni răpuși de virusul AH1

Argeșeni răpuși de virusul AH1. Direcția de Sănătate Publică Argeș a făcut bilanțul sezonului gripal 2018-2019.

În această perioadă au fost confirmate 143 de cazuri de gripă, din care 111 cu virus gripal AH1, 30 cu virus gripal AH3, 2 cu virus A nesubtipat.

Dintre cei 143 de pacienți confirmați cu gripă 76 sunt copii și 67 sunt adulți. Dintre cei 67 de adulți 50 au vârste sub 65 de ani și 17 au vârste peste 65 de ani. Menționăm că niciunul dintre pacienții  confirmați că gripă nu era vaccinat antigripal.

Cinci dintre persoanele confirmate cu virusul gripal AH1 (patru bărbați și o femeie) au decedat, persoanele decedate având multiple comorbidități și condiții medicale pre-existente.

Astfel că numărul victimelor din acest sezon a ajuns la 5, o cifră alarmantă având în vedere că în aceeaşi perioadă a sezonului trecut nu fusese înregistrat decât un deces. Medicii avertizează că gripa este o boală gravă şi nu trebuie privită ca pe o simplă răceală, deoarece poate fi letală chiar şi pentru cei care nu suferă de alte afecţiuni.

Prin urmare, le recomandă celor care contactează virusul, ca din momentul confirmării gripei, să rămână acasă. Pe de o parte, pentru că se vor vindeca mai repede, iar pe de altă parte pentru a nu  transmite boala colegilor de serviciu şi  altor persoane cu care vin în contact, inclusiv în mijloacele de transport în comun.

About The Author

Related posts